« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POČEO FESTIVAL

Vodeća imena svjetske glazbene scene na Exitu 2010.

U četvrtak navečer na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novog Sada nastupom skupine "Ringišpil" počeo je najveći glazbeni festival jugoistočne Europe "Exit 2010"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (exitfest.org)
Više o

kontraefekt

,

Novi Sad

Četverodnevna glazbena manifestacija trajat će do nedjelje, 11. srpnja i na njoj će nastupiti oko 600 izvođača na 25 festivalskih bina. Festival će službeno otvoriti poznati sastav "Bad Brains" u 21 sat. Potom slijedi elektronički pank disko sastav "LCD Soundsystem", a glavna atrakcija večeri pjevač Mika će se na sceni pojaviti točno u ponoć.

Vodeća imena ovogodišnjeg EXIT-a su, kako prenose mediji u Vojvodini, britanski elektro dvojac "The Chemical Brothers", jedan od najtraženijih bendova na ovim prostorima "Faith No More", željno očekivani "Placebo", popularna hip hop pjevačica Missy Elliot, čuvena drum'n'bass skupina "Pendulum live", itd.

Na "dance" areni publiku očekuju DJ David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose, dok za one koji vole tvrđi zvuk, na "Eksploziv" bini nastupit će Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Ex Deo, Decapitated, Inspector Cluso...

Kao i prijašnjih godina, najviše posjetitelja očekuje se iz Velike Britanije, oko 10.000, isto toliko dolazi iz regije, a veliki interes ove godine za novosadski festival vlada u Nizozemskoj i skandinavskim zemljama, ističu organizatori. Oni kažu da ove godine veliki broj ljudi dolazi iz Australije i s Novog Zelanda, kao i iz Južne Amerike - Brazila i Argentine. "I pored krize uspjeli smo mnogobrojnim pogodnosti privući inozemne posjetitelje", kazala je predstavnica EXIT tima Marija Jocić.

Nacionalna turistička razvojna korporacija ustanovila je da EXIT festival godišnje posjeti oko 30.000 turista, od čega je čak 60 posto stranaca, što ga čini značajnom kulturnom i turističkom destinacijom jugoistočne Europe, objavili su mediji uoči početka ovogodišnjeg festivala.

Pokrenut 2000. godine u organizaciji dvojice novosadskih studenata kao neformalni kulturni multimedijski događaj s političkim predznakom, EXIT festival je po riječima osnivača u međuvremenu izrastao u najveći međunarodni muzički spektakl na području jugoistočne Europe. (hina/metro-portal)

08.07.2010. 23:51:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh