« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
MMM

Voda je ključan dio svake dijete

Nedostatak vode u tijelu manifestira se usporavanjem metabolizma, što uvelike odmaže uspješnosti dijete jer je većina njih naslonjena upravo na ubrzani metabolizam

Pripazite na unos vode
Pripazite na unos vode (Arhiva)
Više o

dijeta

,

voda

,

dehidracija

,

žeđ

Dijete padaju na pamet čim malo jače zasja sunce, jer se odmah prisjetimo plaža i naših tijela u kupaćim kostimima, no zadnja stvar na koju pritom pomišljamo je voda.

Nema jednostavnijeg načina za smanjenje unosa kalorija od čaše vode prije svakog obroka, jer ćete započeti obrok osjećajem djelomične sitosti i nećete se tako lako prejesti kao inače. Uz to, nije rijetkost da mislimo da smo gladni, a zapravo smo žedni, tako da nam nakon čaše vode hrana više neće pasti na pamet.

Nedostatak vode u tijelu manifestira se usporavanjem metabolizma, što uvelike odmaže uspješnosti dijete jer je većina njih naslonjena upravo na ubrzani metabolizam.  S druge strane, pojačani unos vode omogućava sagorijevanje više kalorija bez osjećaja umora, pa ne čudi da nutricionisti preporučuju čašu vode na prazan želudac.

Uz to, dehidracija može dovesti do nepravilnog rada organizma, pa kad znate i da je voda zaslužna za izgled vase kože i kose, vodite računa o dovoljnom unosu vode, no nije potrebno više od dvije do dvije i pol litre dnevno.

25.06.2013. 17:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh