« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
TIPS 'N' TRICKS

Voćem i povrćem do lijepog lica

Zima je ostavila tragove na licu, vrijeme je da se voćem i povrćem obnovi koža

Zdravom hranom do lijepog lica
Zdravom hranom do lijepog lica (Arhiva)
Više o

voće

,

povrće

,

zdrava koža

,

polifenoli

,

karotenoidi

,

lijepa koža

Lijepa koža je možda i najvažniji dio izgleda, a recepata za zdravlje i ljepotu tog najvećeg organa ima napretek. Stoga su znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews odlučili testirati utjecaj voća i povrća na kožu prateći 35 ljudi i njihovu reakciju na prehranu.

Tijekom par tjedana neki ispitanici su na meniju imali isključivo voće i povrće, a ispitivači su ih svakodnevno fotografirali kako bi mogli usporediti rezultate. Volonteri koji su ocjenjivali privlačnost ispitanika vrlo brzo su uočili tko se iz dana u dan sve više proljepšava, a razlog povećane privlačnosti bila je upravo sve ljepša koža.

Voće i povrće uobičajeno je bogato karotenoidima, spojevima koji sprječavaju oštećenja stanica kože, a imaju i znatan utjecaj na starenje tkiva. Ujedno, ispitanici koji su se zdravo hranili imali su i zdravo, rumeno lice od polifenola kojih su puni jabuke i bobičasto voće.

Zaključak je jednostavan, iskoristite proljetno obilje na tržnicama i prilagodite svoj jelovnik sezonskom voću i povrću. Razliku ćete uočiti već za dva do tri tjedna, a neće nedostajati ni komplimenata.

22.04.2012. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh