« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
POČINJE UTRKA

Vlatko Marković predstavio program za predsjednika HNS-a

Aktualni predsjednik HNS-a predstavio je danas svoj program kojim će 17. prosinca pokušati dobiti četvrti mandat na čelu HNS na koji je došao 1998. godine naslijedivši Branka Mikšu

Marković je na poziciji već 12 godina
Marković je na poziciji već 12 godina (Cropix)
Više o

HNS

,

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

program

"U sadašnjoj ekonomskoj situaciji, u kojoj nema dovoljno sredstava za gradnju vrtića i škola, bilo bi licemjerno u narednom razdoblju obećavati gradnju velebnih nogometnih stadiona, ali ću se truditi sačuvati dignitet HNS kojeg želim svom nasljedniku i ovim divnim momcima iz stožera reprezentacije ostaviti u dobrom stanju", kazao je Marković i pozvao nazočne da minutom šutnje odaju počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je umro na današnji dan prije 20 godina.

U svom programu Marković je naveo nekoliko strateških točaka kojima će posvetiti posebnu pozornost, a to su: nogometne reprezentacije, sustav natjecanja, pravilnik o licenciranju, reprezentativni kamp, te briga o mladima i borba protiv rasizma i nedopuštenog klađenja. Što se tiče sustava natjecanja istaknuo je da će od sezone 2012/2013. na snagu stupiti sustav natjecanja koji bi se trebao održati kroz niz godina, a najavio je prilagođavanje sustava licenciranja, odnosno smanjenje financijskih kriterija licenciranja kako bi se zaštitila egzistencije klubova.

Na prezentaciji programa je prikazan petominutni film o Markoviću kao igraču, treneru i nogometnom djelatniku. Marković se je posebno zahvalio Zagrebačkom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Zdravku Mamiću, koji ga je predložio za kandidata. "Nemam ništa protiv Igora Štimca i njegovog programa, ali dovolite da mi imamo drugačiju viziju razvoj hrvatskog nogometa. Mislim da nakon svih ovih uspjeha reprezentacije i financijske stabilnosti HNS-a sada nema opravdanih razloga za promjenu čelnog čovjeka HNS-a", izjavio je Mamić.

Prezentaciji programa nazočili su brojni bivši reprezentativci, treneri i nogometni dužnosnici, među kojim i svi članovi stručnog stožera reprezentacije - Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Nikola Jurčević i Marijan Mrmić, te najbolji strijelac reprezentacije Davor Šuker.

Izbor predsjednika HNS-a za razdoblje 2010.-2014. održat će se 17. prosinca, a jedini protukandidat Vlatka Markovića bit će Igor Štimac. Novi predsjednik bit će onaj kandidat koji dobije 26 glasa od 49 članova Skupštine HNS-a, iako iz stožera i jednog i drugog kandidata već danima osporavaju legitimitet i broj delegata koji bi trebali glasovati na Skupštini. (hina/metro-portal)

10.12.2010. 15:39:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh