« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
VIDEO ANKETA

Vlasnici malih kafića su jednoglasni - bit će pušački

Zakonom propisani 'tehnički preduvjeti' nisu jasno definirani, kažu ugostitelji koji se slažu oko jedne stvari - bez pušača propadaju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis/Infopunkt)
Više o

pušenje

,

zabrana pušenja

,

zakon o pušenju

Nakon što je Sabor u četvrtak izglasao izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda prema kojem se u kafićima opet može pušiti vlasnici malih lokala našli su se pred izborom - biti pušački ili nepušački.

Prema izmijenjenom zakonu, u većim kafićima i restoranima moći će se odrediti prostor za pušenje, koji ne smije biti manji od 10 četvornih metara, ali ni veći od 20 posto površine za posluživanje.

Vlasnicima kafića manjih od 50 četvornih metara po novim izmjenama zakona o pušenju omogućeno je da sami izaberu hoće li se u njihovim lokalima, uz određene tehničke preduvjete, smjeti pušiti.

Sudeći prema rezultatima malog video-upitnika, jasno je da će se pepeljare opet vratiti u kafiće jer su vlasnici lokala u odgovorima bili jednoglasni - bit ćemo pušački. Razlog je vrlo jednostavan - bez pušača lokali propadaju.

- Hoćete li se oprijedjeliti za pušački ili nepušački objekt?

- Koliko ćete potrošiti na prilagodbu lokala?

- Kako komentirate izjavu ministra Milinovića da ne ulažete u ventilaciju, već da budete nepušački jer će se 2012. potpuno zabraniti pušenje na javnim mjestima?

U upitniku su sudjelovali Ivica Vrdoljak, vlasnik caffe bara Centar, Ante Beljan, vlasnik caffe bara Palma i Dara Cokol, vlasnica caffe bara Orhideja. (Infopunkt/metro-portal)

25.09.2009. 16:53:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh