« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
TKO JOŠ DRŽI DO OBEĆANJA?

Sabor odgodio glasovanje o umjetnoj oplodnji

Glasovat će se kada se steknu potrebni uvjeti, rekao je Ivan Jarnjak - drugim riječima kad Vlada natjera vodu na svoj mlin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Sabor

,

Darko Milinović

,

Ivan Jarnjak

,

umjetna oplodnja

,

zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

Hrvatski sabor danas usprkos 'obećanju' nije glasovao o izmjenama Zakona o medicinskoj oplodnji, već je po završetku rasprave zaključio današnje i ovotjedno zasjedanje.

"Glasovat ćemo kada se za to steknu potrebni uvjeti", izjavio je potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak i zaključio sjednicu usprkos tome što je predsjednik Sabora Luka Bebić sinoć najavio da će Sabor danas raspraviti i odmah glasovati o zakonskim izmjenama.

Ministar zdravstva Darko Milinović u zaključnom je govoru pozvao zastupnike da "što brže" izmijene Zakon onako kako to predlaže Vlada.

Iako je najavio da će Vlada "ozbiljno uzeti u obzir razmatranje amandmana" koje su, osim oporbenih stranaka podnijeli i SDSS i HSLS, protiveći se zabrani zamrzavanja zametaka i ograničavanju broja oplođenih jajnih stanica po postupku, ministar je izrazio uvjerenje da će parlament izglasati Vladin prijedlog.

"Uvjeren sam da ćemo nadvladati naše razlike i da će Sabor donijeti ove izmjene za lakšu dostupnost hrvatskom zdravstvenom sustavu svih bračnih parova koji imaju problem s plodnošću", istaknuo je Milinović. (hina/metro-portal)

25.09.2009. 16:36:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh