« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
usmrćivanje životinja

Vlahušić pisao Kosor o slučaju pasa iz azila

Dubrovački gradonačelnik kaže da premijerka nije dovoljno informirana i predlaže da Vlada hitno izmijeni zakon

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

psi

,

azil

,

Andro Vlahušić

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić danas je uputio pismo predsjednici Vlade Jadranki Kosor u kojem izražava uvjerenje da nije dovoljno informirana o slučaju pasa iz azila za pse u Dubrovniku i predlaže da Vlada predloži hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja "čime bi se onemogućilo usmrćivanje životinja u azilu na cijelom teritoriju Hrvatske".

Naime, premijerka je reagirala na vijest da bi, po odluci predloženoj Gradskom vijeću Dubrovnika, trebali biti usmrćeni psi iz dubrovačkog azila za napuštene i izgubljene pse. Kako prenose mediji, ona je izrazila želju da pomogne spašavanju životinja i pozvala Vlahušića da joj se u vezi s tim obrati.

Vlahušić ističe da je odredba po kojoj se životinje iz skloništa, koje nije moguće dalje držati ili udomiti, "može usmrtiti", istovjetna odredbi iz Zakona o zaštiti životinja.

"Moj je konačni prijedlog Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da se iz članka 25. stavak 3 briše u cijelosti, a stavak 1. i 2. preoblikuju na način da glase: životinje članka 23. i 24. čuvaju se u skloništu koje je dužno nastojati uhvaćene pse i mačke udomiti u suradnji s udrugama i drugim pravnim osobama za zaštitu životinja te je isto tako dužnost spriječiti daljnje razmnožavanje smještenih životinja", navodi Vlahušić.

Dodaje kako je Grad Dubrovnik samo tijekom ove godine izdvojio 500.000 kuna za hranu za pse te oko 200.000 kuna za vodu i odvoz smeća, osigurao zemljište i predvidio u proračunu za 2010. godinu milijun kuna za izgradnju skloništa i hotela za životinje.

O Prijedlogu odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama Gradsko vijeće odlučivat će 11. studenoga. (hina/metro-portal)

09.11.2009. 17:02:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    docs branitelj
    09.11.2009. 22:48
    Ako je to stvarno istina i ako je takav čovjek gradonačelnik jednog od najljepših gredova na svijetu,onda se moramo zapitati kakvi smo mi svi , i koga to biramo za takva ugledna mjesta i položaje. Sram ga može biti.
    to nije čovijek.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh