« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Uskoro prosvjed

Vlahušić ipak potpisao ubijanje pasa

Premijerka je ponudila participiranje države u spašavanju pasa iz azila za napuštene životinje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX )
Više o

Dubrovnik

,

psi lutalice

,

eutanazija

"Neugodno sam iznenađena. Pozivam Vlahušića da se obrati i predoči mi projekt kako bih mogla participirati u akciji spašavanja pasa i spriječiti da se nešto tako strašno dogodi u Dubrovniku. Teška je situacija, iz proračunske pričuve se pazi na svaki lipu, ali ako Vlahušić ne nađe novac racionalizacijom i uštedama, spremna sam participirati", rekla je premijerka Kosor.

Bude li u srijedu 11.11. na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća usvojen 'Prijedlog odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama', vrlo je izvjesno da će se nad 300-tinjak životinja iz utočišta na Žarkovici izvršiti pokolj, prenosi Jutarnji list. 

Tu odluku izradili su stručnjaci Upravnog odjela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika. Pročelnica Anita Burić je gradonačelniku Andri Vlahušiću 6.10. dostavila taj prijedlog koji je gradonačelnik potpisao te ga je proslijedio Gradskom vijeću na raspravljanje i usvajanje.

"Inače, takvu odluku nije željela donijeti ni prošla gradska vlast i meni je neprihvatljivo da se ona pravda nedostatkom sredstava u proračunu, a ona su prošle godine bila u visini pola milijuna kuna", kaže Antun Pravedan.

09.11.2009. 10:49:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh