« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ONLINE BOOKING

Vladina agencija Bicro sufinancira softver za 'pametnu hotelsku sobu'

Pomoć u realizaciji projekta "Bežične pametne sobe s online sustavom rezervacija" osigurat će i zagrebački FER

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Više o

Child Defence aplikacija

,

ptice promatranje

,

Olimpijski centar Bjelolasica

,

Ivan Perišić

Vladina agencija Bicro s više od 260 tisuća kuna sufinancirat će projekt "Bežična pametna soba s online sustavom za rezervacije" poduzeća Callidus Domus d.o.o., specijaliziranog za razvoj aplikativnih rješenja tj. sustava pametnih kuća i hotelskih soba, izvijestili su danas iz Bicro-a.

Ugovor o tom sufinanciranju potpisan je danas u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske-Bicro, a odobreni iznos pokriva, kako navode iz Bicro-a, 50 posto ukupnih troškova projekta Callidusa Domusa. Utvrđeno je i da će pomoć u realizaciji projekta osigurati zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Iz Bicro-a ističu i da će sufinancirani projekt, odnosno bežična pametna soba s online sustavom za rezervacije, malim i srednjim hotelima osigurati centralnu aplikativnu podršku za upravljanje resursima čija su osnovna obilježja jednostavnost implementacije uz minimalne izmjene na postojećoj elektro-infrastrukturi i ekonomska isplativost. Primjenom takvog rješenja moguće je izvršiti rezervaciju putem interneta, kontrolirati temperaturu, rasvjetu, trošenja električne energije i drugog u hotelskim sobama.

Svrha projekta je i povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma razvojem i modernizacijom hotelskih smještajnih kapaciteta kojima se korisnicima osigurava veći komfor i bolja usluga. Od 2007. Vlada je putem Bicro-a uložila više od 166 milijuna kuna u poduzetništvo utemeljeno na inovacijama i novim tehnologijama, dodaju iz Bicro-a. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 17:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh