« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
KNJIGA

Vladimir Visocki: Moj cilj – Horizont

Mnogi Visockog smatraju jednim od najvećih ruskih umjetnika uopće, iako ignoriran od strane vlasti, postigao je nezapamćen uspjeh,živio je kratko ali žestoko, ostavljajući dubok trag

Vladimir Visocki
Vladimir Visocki (Arhiva)
Više o

knjiga

,

Vladimir Visocki

Nedavni nakladnička kuća objavila izbor pjesama Vladimira Visockog ( 1938- 1980), pjevača, pjesnika, kazališnog i filmskog glumca "Moj cilj - Horizont" u izboru pjesništva Natalije Vorobjove Hržić, u prijevodu s ruskog Luke Paljetka, koji je čitateljima izvanredno eksplicirao fenomen Vladimira Visockog.

Mnogi Visockog smatraju jednim od najvećih ruskih umjetnika uopće, iako ignoriran od strane vlasti, postigao je nezapamćen uspjeh,živio je kratko ali žestoko, ostavljajući dubok trag.

„Njegov je talent bio univerzalan:voljeli su ga i cijenili ljudi svih godina i profesija" ističe Golubničij, i dalje" Visocki je svojim pjesmama, osobito svojom izražajnom izvedbom, prepoznao bilo sovjetskoga naroda, bio je nerv goleme ruske zemlje".

Golubničij ističe kako je Vladimir Visocki neodvojiv od Vladimira Visockog pjevača i izvođača vlastitih pjesama, te da stihovi Visockog puno gube ako ih se odvoji od njegovog glasa i ekspresije.

Osobno mi je žao što se u prigodi objavljivanja ove izvanredne knjige i hvala svima koji su na njoj predano radili,nije pojavio barem jedan CD s njegovom glazbom, koji bi još više približio njegovo veliko pjesništvo svima nama, a koji smo o njemu u davnim vremenima čuli malo ili ni malo i uvijek se iznenađujući ugodnno,kada bi u eteru čuo njegov muževni glas.

04.10.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh