« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POSLOVNA ZONA

Vlada za Uskrs Velikoj Gorici poklonila zemljište

VIDEO - Kosor je naglasila da za projekt nije zaslužan samo ministar financija Ivan Šuker koji je rodom iz Velike Gorice

(Ranko Suvar / CROPIX )
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Velika Gorica

,

Dražen Barišić

,

Radna zona Rakitovec

Nakon obilaska gradilišta na dijelu autoceste Zagreb - Sisak predsjednica Vlade Jadranka Kosor i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisali su Ugovor o prijenosu nekretnine u državnom vlasništvu Gradu Velika Gorica u svrhu izgradnje i proširenja Radne zone Rakitovec.

"Uskrs je vrijeme darivanja i drago mi je da država baš sad daruje grad Veliku Goricu", naglasila je premijerka i podsjetila da za ovaj poklon nije zaslužan samo ministar financija Ivan Šuker koji je rodom iz Velike Gorice, već je sličan projekt premijerka najavila uskoro i u Osijeku.

Ukupna površina darovane zemlje iznosi 54 hektara u vrijednosti 15 milijuna kuna.

"Vrijednost se odmah udeseterostručuje kad uzmete u obzir radna mjesta koja će tu biti otvorena. U ovakvim radnim zonama koje se otvaraju od 2004. zaposlena je 31 tisuća ljudi", podsjetila je Kosor.

Zaželjela je stabilnije stajanje na nogama do kraja godine u čemu bi Hrvatskoj trebala pomoći tri čvrsta stupa na kojima vlada temelji svoj rad: jačanje gospodarstva, završetak pristupnih pregovora i borba protiv korupcije.

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker rekao je da je emotivan i sretan posebno zato jer postupak darivanja zemlje traje još od 2007. godine ali ugovor do danas nije bio potpisan. „To je ono što se događa kad se politika stavi ispred interesa građana", obrecnuo se Šuker na rad bivše SDP-ove vlasti u Velikoj Gorici. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 14:58:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh