« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KOSOR I ŠUKER:

Nastavlja se gradnja AC Zagreb - Sisak

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednica vlade Jadranka Kosor obišla gradilište poddionice Buševec-Lekenik

(Ranko Suvar / CROPIX )
Više o

Jadranka Kosor

,

Hrvatske autoceste

,

završetak autoceste

,

AC Zagreb Sisak

,

Buševec Lekenik

Nastavkom ulaganja u gradnju autocesta Vlada želi potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinskoj industriji, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je danas obišla gradilište dionice Buševec - Lekenik na autocesti Zagreb - Sisak.

Investicija od 645 milijuna kuna u nastavak gradnje autoceste Zagreb - Sisak vrijedna je i važna, a njome želimo potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinarstvu da ne padne na koljena, rekla je predsjednica Vlade.

Kazala je da se gradnja autocesta odvija u skladu s Planom građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu.

Dodala je kako je bitno da u teškoj godini Hrvatska nastavlja s gradnjom autocesta.

"Idemo korak po korak, takva su vremena", rekla je Kosor te napomenula da će nastavak radova na autocesti Zagreb - Sisak omogućiti rad mnogih građevinara.

Dionica Buševec - Lekenik, dužine 11,2 kilometra, dio je veće dionice Velika Gorica jug - Lekenik. Na njoj se planira izgraditi 12 objekata, od toga dva mosta, šest nadvožnjaka i četiri propusta. Također su planirani čvor Lekenik, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica.

Izvođač radova je poslovna udruga koju čine Konstruktor - inženjering, Hidroelektra niskogradnja i Osijek Koteks. Planirani rok gradnje je 12 mjeseci, a ugovorena vrijednost radova je 529,2 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 645 milijuna kuna).

Autocesta Zagreb - Sisak, ukupne je dužine 47,9 kilometara, a ukupna planirana investicija u gradnju je 5,1 milijardi kuna. Trebala bi biti dovršena za najviše dvije i pol godine. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 14:35:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh