« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
MA SVE JE DIVNO

Vlada: U državi nije kaos i ne treba nam MMF

VIDEO - Iz Vlade najavljuju prodaju državne imovine i ponavljaju da MMF u Hrvatskoj nije potreban, kao što to, kako kažu, priča oporba

Vlada tvrdi da nam MMF nije potreban
Vlada tvrdi da nam MMF nije potreban (Dragan Matić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

MMF

,

Vlada RH

,

Ivan Šuker

,

državna imovina

Premijerka Jadranka Kosor je na početku današnje sjednice Vlade ponovila da je Hrvatska u prvih osam mjeseci ove godine postigla rekordne turističke rezultate, ali da turistička sezona još nije gotova, te da treba nastaviti s radom kako bi i cijela godina bila rekordna.

Vlada je danas najavila i način prodaje dijela imovine u svom vlasništvu, prije svega vojnih objekata koje ne koristi, a čija je vrijednost najmanje 2,5 milijarde kuna. Odlučeno je da će početne cijene za prodaju nekretnina utvrditi stručna radna skupina koju imenuje vladino Povjerenstvo za imovinu, a sve na temelju nalaza ovlaštenog vještaka.

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač istaknuo je kako je do sada velika zapreka bila visoka početna cijena, te nije bilo velikog interesa za kupnju takvih nekretnina.

Ministri su danas razmotrili i nekoliko zakona koje treba uskladiti s pravnom stečevinom EU, a ministar financija Ivan Šuker govorio je o punjenju proračuna u prvoj polovici ove godine. Naglasio je da su u prvoj polovici godini prihodi i rashodi bili manji za 1,5 manji nego lani u istom razdoblju.

Šuker je još jednom ponovio da MMF Hrvatskoj nije potreban, a ako netko misli da nam MMF treba, neka to i potkrijepi.

''Svi koji su protiv nekih reformi danas, bit će protiv njih i kada bi MMF došao. MMF bi tražio da se diraju zakoni, a možda bi i od HNB-a tražio da mijenja monetarnu politiku. Mi obaveze izvršavamo na vrijeme i nije kaos iako ga neki nastoje predstaviti.''

Premijerka Kosor potvrdila je sve što je Šuker rekao i priče oko povratka MMF-a u Hrvatsku povezala s oporbom koja ''očito jedva čeka izbore''.

''Uskoro dolazi predizborna godina koju neki, očito ne mogu dočekati. Ali strpite se...'', poručila je Kosor. (Infopunkt/metro-portal)

09.09.2010. 16:53:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    09.09.2010. 18:12
    kada se prisjetimo političkog rječnika, onda znamo čim neki političar nešto negira, znači da je suprotno

    ja već na svojoj koži vidim da nešto ne štima jer nisam dobio povrat poreza kao što sam već godinama dobivao u 8. mjesecu, a i sa strane čujem kako ljudi imaju problema s naplaćivanjem svojeg rada :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh