« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ANTIPROPAGANDA?

Čobanković tvrdi da u Hrvatskoj nema starog mesa

VIDEO - Ministar poljoprivrede osobno je hrvatskim građanima zajamčio sigurnost mesa i kaže da su lažni svi medijski napisi koji govore suprotno

Petar Čobanković
Petar Čobanković (Dragan Matić/Cropix/Infopunkt)
Više o

meso

,

Darko Milinović

,

Petar Čobanković

,

Slobodan Uzelac

,

mesna industrija

,

London Film Festival

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je na sjednici Vlade izjavio da su ''neistinite sve medijske priče o uvozu zamrznutog mesa starog i po deset godina u Hrvatskoj''. Osobno je zajamčio hrvatskim građanima ispravnost i sigurnost hrane mesnog podrijetla koju jedu, te naglasio da je mesna industrija, kao dio prehrambenog sektora, jedan od najuređenijih sektora.

Čobanković je oštro osudio informacije koje su se pojavile u dijelu medija o kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Kaže da su priče o uvozu mesa starog i po deset godina u Hrvatskoj nemoguće jer je Hrvatska u sklopu usklađivanja zakonodavstva s onim Europske unije krajem srpnja zatvorila poglavlje 12 o sigurnosti hrane.

Naglasio je da kontrolu uvoza, proizvodnje i prodaje mesa i mesnih prerađevina provode Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zdravstva te Državni inspektorat. Stoga su priče o starom mesu učinile veliku štetu hrvatskoj mesnoj industriji, pogotovo stoga što su objavljene bez ikakvih stvarnih dokaza, ustvrdio je Čobanković.

Podržao ga je ministar zdravstva Darko Milinović, koji je rekao da su inspekcije njegovog ministarstva u prvoj polovici ove godine provele više od dvije tisuće nadzora i za kontrolu uzelo 250 uzoraka, te ustanovile tek jedan jedini slučaj zdravstveno neispravnog uzorka.

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac pozvao je nadležne službe da utvrde tko to i u čijem interesu objavljuje spomenute priče baš u vrijem kada je Hrvatska dobila priznanja o kvaliteti nadzora hrane od EU. (Infopunkt/metro-portal)

09.09.2010. 17:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh