« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
LABURISTI

Vlada se prema sindikatima koristi prijetnjama i ucjenama

Smanjena potražnja, kroz smanjena primanja, izravno ubija radna mjesta, neki su to u svijetu shvatili, naši genijalci na vlasti još nisu

Lesar napada Vladu argumentima
Lesar napada Vladu argumentima (Arhiva)
Više o

recesija

,

Vlada

,

štednja

,

laburisti

,

kriza

Hrvatski laburisti ocijenjuju da vlada prema sindikatima koristi metode zastrašivanja te politiku prijetnji i ucjena umjesto pregovara i socijalnog dijaloga.

Laburisti smatraju da vlada socijalnim dijalogom želi srezati troškove javnih služba (i državne uprave) tako da snizi plaće radnika u tim službama jer to vidi kao jedini način uštede dovoljno novca da proračun ne "nastrada" i da se kreditni rejting Hrvatske ne sroza u potpuno smeće.

"Ova vlada je navodno socijaldemokratska pa zato i Hrvatske laburiste čudi kako se potencijalne uštede pokušavaju ostvariti isključivo na ramenima onih koji žive od svog rada", navodi se u današnjem priopćenju predsjednika stranke Dragutina Lesara koji drži da vlada pokušava kroz smanjenu potrošnju građana potaknuti proizvodnju i povećati zaposlenost, a što, tvrdi, nikome u svijetu nije uspjelo.

Lesar smatra da je vlada već smanjila potrošnju kroz povećanje PDV-a, rast cijena energenata, komunalija, ali da je očito sebi zadala za cilj da mora smanjiti i plaće.

"Smanjena potražnja, kroz smanjena primanja, izravno ubija radna mjesta. Neki su to u svijetu shvatili, naši genijalci na vlasti još nisu", kaže čelnik Hrvatskih laburista te zaključuje da je "svjetla budućnost prebačena negdje u 2014. ili 2015.".


21.07.2012. 16:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh