« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NAKON SJEDNICE

Vlada posprema razbacanu državnu imovinu

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar financija Ivan Šuker predstavio je trogodišnji plan smjera ekonomske politike (PEP) naglasivši da je usklađen s gospodarskim rastom Hrvatske

(Davor Pongračić /CROPIX /Infopunkt)
Više o

Vlada

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

MMF

,

Ivan Šuker

,

PEP

,

državna imovina

Na današnjoj sjednici Vlade predstavljen je prijedlog odluke o osnivanju jedinstvene Agencije za upravljanje državnom imovinom. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor dala je kratke rokove za donošenje konačnog nacrta zakona, prijedlog Zakona bi trebao biti gotov kroz mjesec dana, a konačan nacrt Zakona za dva mjeseca.

"Treba ostvariti upis vlasništva na neupisano zemljište u pretvorbi. Ta imovina iznosi oko 100 milijuna četvornih metara." Rekla je premijerka ističući potrebu da se imovina koja je „razbacana"  po raznim institucijama objedini u jedinstvenu agenciju, što će na kraju donijeti i znatne uštede. Na čelo projekta postavljen je Vedran Duvnjak, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Najavila je i izradu registra državne imovine što je podržao ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić rekavši da „svaki ozbiljni gazda treba znati čime raspolaže, postoji dio državne imovine koja je imobilizirana i mora se vratiti u funkciju".

Ministar financija Ivan Šuker predstavio je trogodišnji plan smjera ekonomske politike (PEP) i naglasivši da je usklađen s gospodarskim rastom i smjernicama ekonomske politike, a izrađen je prema projekciji ekonomskog rasta od 0,5 posto u 2010. do 3,5 posto u 2012.

Šuker je ponovio da se kredit od 200 milijuna eura koje je Hrvatska dobila od svjetske banke treba shvatiti pozitivno, iako se formalno radi o novom zaduženju jer takve kredite dobivaju samo države potpisnice  stand by aranžmana s MMF-om, a Hrvatska nije takav slučaj.

Popodne u Banskim dvorima održavaju se sastanci premijerke Kosor sa čelnicima oporbenih članaka na temu ustavnih promjena, nakon čega će premijerka popiti dugo očekivanu kavu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem uz razgovor o „važnim pitanjima za budućnost Hrvatske".

21.01.2010. 15:08:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh