« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
INDEKS 3

Najstrože kazne za sve koji nisu priznali korupciju

Zatražila je to predstavnica USKOK-a danas na zagrebačkom Županijskom sudu, a vezano za kupoprodaju ispita na Ekonomskom fakultetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

USKOK

,

korupcija

,

Indeks 3

,

najstrože kazne

Za one koji su priznali USKOK je, kao i u ostalim slučajevima korupcije na zagrebačkom Sveučilištu, otkrivenima u akciji "Indeks", zatražio uvjetne kazne.

U završnoj riječi predstavnica USKOK-a Tamara Laptoš ustvrdilo je da su na suđenju dokazane sve optužbe protiv devetero profesora Ekonomskog fakulteta, među kojima i bivše predsjednica saborskoga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deše Mlikotin-Tomić.

U predmetu "Indeks 3" za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje uz profesore su optuženi vanjski suradnik Fakulteta, asistent i voditeljica referade te trojica posrednika i osmero studenata.

Uz prvooptuženog glavnog posrednika Milana Čevida krivnju su po svim točkama optužnice priznali vanjski suradnik Marko Slipčević te studentice Antonija Katavić i Ivana Ćorluka, dok su ostali odbacili optužbe.

Po tvrdnjama studenata koji su priznali davanje mita na Ekonomskom fakultetu, ispiti su se mogli kupiti za svotu od nekoliko stotina do dvije tisuće eura.

S iznošenjem završnih riječi poslijepodne je počela i obrana optuženih, s čime će se nastaviti i sutra. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 15:59:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh