« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
NIŠTA KONKRETNO

Vlada, poslodavci i sindikati o rebalansu proračuna

Sindikalci su poručili kako nije spominjano smanjivanje plaća i mirovina, ali i kako se to ne isključuje

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Vlada

,

sindikati

,

HUP

,

Ivica Mudrinić

,

rebalans proračuna

,

Vilim Ribić

Vlada je uoči sutrašnje sjednice na kojoj bi trebala utvrditi prijedlog rebalansa proračuna, sa čelnicima sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca danas razgovarala o prijedlogu rebalansa.

Zamjenik predsjednice Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić nakon sastanka je izjavio kako je jedini konkretan broj koji se spominjao 800 milijuna kuna smanjenja rashoda. Na sastanku nije rečeno da će se smanjivati plaće i mirovine, ali se to ne isključuje. Problem s proračunskim deficitom od 11 milijardi kuna može se riješiti na tri načina - kresanjem potrošnje, povećanjem prihodne strane proračuna ili zaduženjem, kazao je Ribić.

HUP-ov čelnik Ivica Mudrinić ocijenio je kako je Vlada uočila ozbiljnost stanja te je pokazala namjeru da se ozbiljno suoči s problemima. Prijedlog rebalansa je zadovoljavajući kao prvi korak, pod uvjetom da vrlo brzo uslijedi i drugi korak. Taj drugi korak, odnosno veći rebalans proračuna, treba poduzeti u roku nekoliko tjedana ili najviše mjesec do dva, a svakako se bez toga ne može dočekati jesen, naglasio je Mudrinić.

Izvor: Hina

10.07.2009. 21:34:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh