« Život
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Vlada organizira besplatni sistematski za branitelje i članove njihove obitelji

Krajem kolovoza počinju besplatni sistematski pregledi za branitelje i članove njihovih obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jadranka Kosor

,

branitelji

,

PTSP

,

sistematski pregled

Besplatni sistematski pregledi za branitelje i članove njihovih obitelji početi će krajem kolovoza, ove godine obavit će ih oko pet tisuća osoba, a organizirani su u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, najavila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Ove godine za besplatne sistematske preglede za oko pet tisuća osoba osigurano je 2,4 milijuna kuna, rekla je Kosor novinarima na Sljemenu gdje je posjetila djecu hrvatskih branitelja koja tamo ljetuju.

U razdoblju od 2008. do 2011. godine planirano je provesti sistematske preglede za oko 20.000 osoba.

Riječ je provedbi Programa za poboljšanje kvalitete življenja u obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a. Program provodi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a pored ostalog, uključuje organizaciju zdravstvenih sistematskih pregleda i sustavno praćenje zdravstvenog statusa obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, obitelji najtežih ratnih vojnih invalida (100 postotni I i II skupine) i obitelji HRVI-a oboljelih od PTSP-a.

21.08.2008. 10:15:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh