« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
NAPOKON

Vlada krenula u sječu agencija

Državne agencije u Hrvatskoj su nicale kao gljive poslije kiše, sada je vrijeme da se riješimo parazita koji sišu proračunski novac

Lijek za proračunske vampire
Lijek za proračunske vampire (Arhiva)
Više o

agencije

,

fondovi

,

uhljebi

Parazita koji sišu proračunski novac ima napretek, a kako je voda došla i preko grla, Vlada je napokon shvatila da vojsku birokrata koji nikome ne odgovaraju, a troše kao pijani milijunaši treba razjuriti po hitnom postupku.

Na dnevnom redu Vlade je Prijedlog smjernica za uređenje sustava agencija, zavoda, fondova, centara i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima.

Po tom prijedlogu, svima zaposlenima u agencijama plaće bi se ubuduće trebale obračunavati prema propisima za javne službe. Smjernice su u skladu s najavama koje su u ponedjeljak, predstavljajući Vladin dodatni paket mjera Europskoj komisiji u okviru procedure prekomjernog deficita, predstavili potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić i ministar financija Boris Lalovac.

Ukupno bi taj paket, prema njihovim najavama, trebao donijeti fiskalni učinak 0,63 posto BDP-a ili 2,09 milijardi kuna, a u sklopu tog iznosa 500 milijuna kuna Vlada namjerava uštedjeti u poslovanju agencija. 

23.04.2015. 10:57:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh