« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
USTAVNI SUD

Zabranjen referendum o monetizaciji autocesta

Ustavni sud odgovorio je na zahtjev Sabora da utvrdi je li referendumsko pitanje o monetizaciji autocesta u skladu s Ustavom

Ništa od referenduma o monetizaciji
Ništa od referenduma o monetizaciji (Arhiva)
Više o

referendum

,

Sabor

,

Ustavni sud

,

monetizacija autocesta

,

zabrana referenduma

Ustavni sud odbio je Inicijativu "Ne damo naše autoceste" te referendumsko pitanje proglasio neustavnim, pa o predloženom referendumskom pitanju nije dopušteno raspisivanje referenduma

Tu su odluku donijeli nakon zahtjeva Sabora da utvrdi je li to referendumsko pitanje u skladu s Ustavom.

"Utvrđuje se da nije u skladu s Ustavom referendumsko pitanje predloženo u zahtjevu Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma, zaprimljenom u Hrvatskom saboru.

"U slučaju da Vlada Republike Hrvatske pokrene novi postupak za sklapanje istog ili bitno sličnog pravnog posla od kojeg je odustala Odlukom o prestanku važenja Odluke o davanju suglasnosti na prijedlog modela monetizacije javnog duga vezanog uz društva Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. kroz dodjelu koncesije za upravljanje i održavanje autocesta, obvezna je uvažiti stajališta Ustavnog suda", stoji u odluci suda.

Dragan Zelić i Krešimir Sever nisu htjeli komentirati odluku Ustavnog suda jer je prvo žele proučiti i sastati s članovima Inicijative kako bi zauzeli zajednički stav.

21.04.2015. 19:07:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh