Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2015. 10:57:30
NAPOKON

Vlada krenula u sječu agencija

Državne agencije u Hrvatskoj su nicale kao gljive poslije kiše, sada je vrijeme da se riješimo parazita koji sišu proračunski novac

Lijek za proračunske vampire
Lijek za proračunske vampire (Arhiva)

Parazita koji sišu proračunski novac ima napretek, a kako je voda došla i preko grla, Vlada je napokon shvatila da vojsku birokrata koji nikome ne odgovaraju, a troše kao pijani milijunaši treba razjuriti po hitnom postupku.

Na dnevnom redu Vlade je Prijedlog smjernica za uređenje sustava agencija, zavoda, fondova, centara i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima.

Po tom prijedlogu, svima zaposlenima u agencijama plaće bi se ubuduće trebale obračunavati prema propisima za javne službe. Smjernice su u skladu s najavama koje su u ponedjeljak, predstavljajući Vladin dodatni paket mjera Europskoj komisiji u okviru procedure prekomjernog deficita, predstavili potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić i ministar financija Boris Lalovac.

Ukupno bi taj paket, prema njihovim najavama, trebao donijeti fiskalni učinak 0,63 posto BDP-a ili 2,09 milijardi kuna, a u sklopu tog iznosa 500 milijuna kuna Vlada namjerava uštedjeti u poslovanju agencija. 

23.04.2015. 10:57:30
http://metro-portal.hr/vlada-krenula-u-sjecu-agencija/91345/