« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ZORAN MILANOVIĆ:

Vlada je toliko loša da joj ne može pomoći rekonstrukcija

Vlada nema politički legitimitet pa je umjesto poziva za razgovorom bolje da se vidimo na izborima, poručio je predsjednik SDP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Vlada

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Ivo Josipović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je izjavio da je trenutna Vlada toliko loša, bez kapaciteta, energije i želje da se popravi, da joj nikakva rekonstrukcija ne može pomoći. Ocijenio je kako je to Vlada bez političkog legitimiteta pa stoga, kako je rekao "umjesto poziva za razgovorom bolje je da se vidimo na izborima".

Osvrčući se na pitanja o mogućem zajedničkom oporbenom kandidatu za predsjedničke izbore, Milanović je potvrdio kako SDP inzistira na svom kandidatu dr. Ivi Josipoviću jer je on "uz dužno poštovanje prema ostalim kandidatima, najbolji kandidat koji će u konačnici i pobijediti na predsjedničkim izborima".

"Naš kandidat je najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima i može ponuditi. On je odličan kandidat premda i o drugim kandidatima oporbenih stranaka imam također dobro mišljenje", istaknuo je Milanović.

Komentirajući tvrdnje novinara o sve očiglednijoj predsjedničkoj predizbornoj kampanji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednik SDP-a kazao je kako je 20 tisuća članova stranke izabralo Josipovića za predsjedničkog kandidata i on će, ustvrdio je "zahvaljujući glasovima građanske i moderne Hrvatske pobijediti na predsjedničkim izborima".

Na pitanje hoće li SDP sukladno Statutu stranke izbrisati Bandića iz članstva, Milanović je odgovorio da "on nije kadija", već predsjednik jedne zrele, moderne, europske i demokratske stranke. "Ne želim hrvatsku javnost opterećivati stranačkim i statutarnim odredbama, no svatko od nas u SDP-u zna što su mu obveze, dužnosti te što bi taj bio bez stranke, a što je pak sa SDP-om", naglasio je Milanović.

Osvrnuvši se na posljednje poskupljenje Ininih derivata, Milanović je rekao kako predsjednik Nadzornog odbora INE treba znati kako se formiraju cijene, sukladno tržištu, što "njegova šefica očigledno ne zna".

Na pitanje novinara o "nesuglasicama između SDP-a i IDS-a oko uvođenja poreza na imovinu, čemu se potpredsjednik IDS-a Damir Kajin protivi", Milanović je napomenuo kako nema različitih mišljenja između ovih stranaka po pitanju antirecesijskih mjera.

"Kajin je očito površno protumačio taj porez koji se odnosi na ekstra imovinu, a ne na stan ili kuću gdje obitelj stanuje i živi. Siguran sam da u IDS-u nisu protiv toga", zaključio je Zoran Milanović, dodavši kako svatko tko je socijalno osjetljiv ne može biti protiv tog poreza.

Izvor: Hina

22.08.2009. 16:01:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh