« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Inin prijedlog određivanja cijena Vladi je prihvatljiv

Analize će biti gotove do ponedjeljka, a dugove Ine vlada neće tolerirati, izjavila je premijerka

(Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

HEP

,

Jadranka Kosor

,

INA

,

cijene goriva

Premijerka Jadranka Kosor danas je izjavila da vlada razmatra i analizira Inin prijedlog novog modela određivanja cijene naftnih derivata te da je on u dobrom dijelu prihvatljiv za Vladu, posebice dio koji se tiče plavog dizela.

O prijedlogu vezanom uz različite cijene benzina u raznim dijelovima Hrvatske trenutno se rade analize i komparacije sa zemljama Europske unije da vidimo kako je to uređeno kod njih i te bi analize trebale biti gotove do ponedjeljka, izjavila je premijerka Jadranka Kosor prilikom španciranja po varaždinskom Špancirfestu.

Na novinarski upit oko dugovanja Ine državi i zašto su joj se toliko dugo toleriraju dugovanja, Kosor je rekla da toleriranja nije bilo i da se dug treba riješiti do izrade, odnosno donošenja, proračuna za iduću godinu.

Kosor je najavila i sređivanje situacije u HEP-u . "Kao i u Ini, gdje se trenutno rješava problem velikog duga, u HEP-u trenutno radimo analizu poslovanja na temelju koje će se vrlo brzo donijeti odgovarajuće odluke", najavila je Kosor te ujedno potvrdila kako povećanja cijene struje na jesen neće biti.

Jadranka Kosor posjetila je Varaždin i Špancirfest na poziv gradonačelnika Ivana Čehoka, dala potporu toj manifestaciji te izrazila nadu da će i ostali gradovi u Hrvatskoj poraditi na osmišljavanju sličnih događaja.

Izvor: Hina

22.08.2009. 16:29:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh