« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
KRAJ AGONIJE?

Vlada ima nekoliko ozbiljnih ponuda za 3. maj

Imamo nekoliko vrlo ozbiljnih ponuđača, i domaćih i stranih, a njihova ćemo imena objaviti čim budemo spremni, kazao je prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić

Fotografija vijesti
Više o

Vlada RH

,

Radimir Čačić

,

brodogradilište 3. maj

Vlada će na učiniti sve kako bi našla nove kupce za riječko brodogradilište 3. maj, a dobra je vijest kako već sad postoji nekoliko vrlo ozbiljnih ponuda za kupnju, kako domaćih, tako i stranih ponuđača, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, prenosi Hina.

Imamo nekoliko vrlo ozbiljnih ponuđača, i domaćih i stranih, a njihova ćemo imena objaviti čim budemo spremni, kazao je novinarima Čačić.

Što se tiče jučerašnjeg sastanka u Bruxellesu, na kojem je bila njegova zamjenica Tamara Obradović Mazal, Čačić je rekao da Vlada nije dobila nikakvo upozorenje, već je stajalište Europske komisije da je Vlada "vrlo odgovorno pristupila razriješenju problema" s restrukturiranjem brodogradilišta.

Ministar financija Slavko Linić smatra kako pronalaženje novih kupaca nije "nemoguća misija". Vlada je odredila rok od 90 dana, što znači da smo razmotrili sve mogućnosti i da su potrebni dodatni razgovori i pripreme, dodao je Linić.

Saniranje brodogradnje i dalje će predstavljati ogroman teret za državni proračun, kaže Linić, jer plan restrukturiranja s novim vlasnikom znači i dodatne novce za sva brodogradilišta.

Brodogradilišta su postala "teška rana" u 20 godina samostalne Hrvatske, koja se mora podmiriti iz proračuna. To ne znači da treba staviti ključ u bravu nego treba završiti proces restrukturiranja, a to znači bitku za radna mjesta i odgovornost prema radnicima koji neće zadržati posao, kao i bitku za modernizaciju brodograđevne industrije, rekao je Linić.

Vlada je na svojoj sjednici 22. ožujka odlučila da se splitsko brodogradilište prodaje samoborskom DIV-u, ponude Danka Končara za Trogir i Kraljevicu su odbijene, pri čemu Kraljevica odlazi u stečaj, a za Brodotrogir, kao i za riječki 3. maj, traži se novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje.

05.04.2012. 15:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh