Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2012. 15:58:00
KRAJ AGONIJE?

Vlada ima nekoliko ozbiljnih ponuda za 3. maj

Imamo nekoliko vrlo ozbiljnih ponuđača, i domaćih i stranih, a njihova ćemo imena objaviti čim budemo spremni, kazao je prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić

Fotografija vijesti

Vlada će na učiniti sve kako bi našla nove kupce za riječko brodogradilište 3. maj, a dobra je vijest kako već sad postoji nekoliko vrlo ozbiljnih ponuda za kupnju, kako domaćih, tako i stranih ponuđača, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, prenosi Hina.

Imamo nekoliko vrlo ozbiljnih ponuđača, i domaćih i stranih, a njihova ćemo imena objaviti čim budemo spremni, kazao je novinarima Čačić.

Što se tiče jučerašnjeg sastanka u Bruxellesu, na kojem je bila njegova zamjenica Tamara Obradović Mazal, Čačić je rekao da Vlada nije dobila nikakvo upozorenje, već je stajalište Europske komisije da je Vlada "vrlo odgovorno pristupila razriješenju problema" s restrukturiranjem brodogradilišta.

Ministar financija Slavko Linić smatra kako pronalaženje novih kupaca nije "nemoguća misija". Vlada je odredila rok od 90 dana, što znači da smo razmotrili sve mogućnosti i da su potrebni dodatni razgovori i pripreme, dodao je Linić.

Saniranje brodogradnje i dalje će predstavljati ogroman teret za državni proračun, kaže Linić, jer plan restrukturiranja s novim vlasnikom znači i dodatne novce za sva brodogradilišta.

Brodogradilišta su postala "teška rana" u 20 godina samostalne Hrvatske, koja se mora podmiriti iz proračuna. To ne znači da treba staviti ključ u bravu nego treba završiti proces restrukturiranja, a to znači bitku za radna mjesta i odgovornost prema radnicima koji neće zadržati posao, kao i bitku za modernizaciju brodograđevne industrije, rekao je Linić.

Vlada je na svojoj sjednici 22. ožujka odlučila da se splitsko brodogradilište prodaje samoborskom DIV-u, ponude Danka Končara za Trogir i Kraljevicu su odbijene, pri čemu Kraljevica odlazi u stečaj, a za Brodotrogir, kao i za riječki 3. maj, traži se novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje.

05.04.2012. 15:58:00
http://metro-portal.hr/vlada-ima-nekoliko-ozbiljnih-ponuda-za-3-maj/69787/