« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SILNE REFORME

Vlada i sindikati razgovarali o smanjenju broja zaposlenih u državnoj službi

SIndikati traže jamstva da će se smanjenje zbilja odvijati prema načelu "dva za jedan"

(Wikipedia)
Više o

sindikati

,

Vlada RH

,

državna služba

,

logika

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Vlade i sindikata državnih službi razgovaralo se i o najavljenom smanjenju broja zaposlenih u državnim službama a sindikati su zatražili jamstva da će se smanjenje od pet posto zaista odvijati primjenom načela "dva za jedan", tj. kroz prirodni odljev i zapošljavanje jednog na dva umirovljena službenika, priopćio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.

Sindikati su Vladi također ukazali na neprihvatljivost outsourcinga u državnoj upravi, posebice službama poput MUP-a u kojima nije svejedno tko se šeta službenim prostorijama, ali i sumnji da bi takav model privatizacije donio stvarne uštede.

Predloženo je da se o tim pitanjima razgovara u okviru Sporazuma o socijalnom partnerstvu u reformi državne uprave koji je sklopljen između Sindikata državnih službenika i Vlade, kaže se u priopćenju.

O prijedlogu Vlade kojim se traži neisplata regresa, božićnice i dara za djecu u 2010. godini nije se razgovaralo ultimativno već o tome tko bi sve bio obuhvaćen, u što bi se sredstva upotrijebila, a zatražen je i povrat sredstava po izlasku iz krize.

Sindikalna strana ukazala je na činjenicu da se u slučaju šireg konsenzusa o solidarnom odricanju materijalnih prava u korist novog zapošljavanja i socijalnih transfera nezaposlenima više ne radi o 640 milijuna kuna već znatno većoj masi novca, pa je stoga moguće razgovarati o tome da se iz restriktivnog paketa izuzme dar za djecu. (hina/metro-portal)

27.04.2010. 11:31:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh