« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
SPONZORIRANI ČLANAK

Kako smanjiti rizik poslovanja

Usred svakodnevnih crnih vijesti o razmjerima krize, stečajevima, rezanju radnih mjesta i sveopćeg smanjenja troškova poslovanja dileme poduzetnika osigurati imovinu i djelatnike tvrtke ili ne, ne bi trebalo biti

Fotografija vijesti
Više o

Uniqa osiguranje

Upravo je u ovakvim vremenima bitna svijest o financijskim rizicima kojima je poslovanje svake tvrtke izloženo te o razmjerima moguće štete koja može ugroziti poslovanje i opstojnost tvrtke. Upravo su obrtnici, male i srednje velike tvrtke segment gospodarstva, koji nepredviđene zastoje u poslovanju puno teže proživljava od velikih poduzeća.

U ponudi UNIQA osiguranja nekoliko je vrsta osiguranja, čijim ugovaranjem rizik od nepredviđenih velikih gubitaka u slučaju štete s poduzetnika prelazi na osiguravatelja.

Tu je na prvom mjestu paket osiguranja imovine Multirisk, kojim se tvrtka, njene zgrade, oprema, strojevi i zalihe štite od širokog spektra rizika. Zbog povoljne cijene, veliki se broj poduzetnika odlučuje za ovu kombinaciju osiguranja.

Slijedi osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme posla i u slobodno vrijeme. Kolektivno zdravstveno osiguranje sljedeći je korak brige za djelatnike, pri čemu je bitno napomenuti da dio premije koji se odnosi na sistematski pregled ulazi u troškove poslovanja.

Iako u Hrvatskoj još nije razvijena praksa osiguranja odgovornosti za proizvod koji neka tvrtka izbacuje na tržište, UNIQA nudi osiguranja odgovornosti za kvalitetu proizvoda za štete na imovini ili tijelu trećih osoba uslijed korištenja proizvoda.

Tvrtkama u turističkoj djelatnosti namijenjena su osiguranja hotelskog objekta, djelatnika, blagajničkog novca, gostiju hotela i njihove imovine. Agencije za najam plovila zanimat će kasko i obavezno osiguranje čarter flote, osiguranje od odgovornosti, otkaza čartera, kaucije, nezgode članova posade pa sve do odgovornosti skipera.

U suradnji s Raiffeisen bankom UNIQA preporučuje tri paketa osiguranja za pokriće financijskih rizika poslovanja namijenjena obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima, klijentima banke. Osmišljeni su kao pomoć u situacijama kad je redovno odvijanje poslovanja, a time i servisiranje preuzetih kreditnih obveza, dovedeno u pitanje.

Prvi paket osiguranja je kombinacija osiguranja imovine. Drugi paket pruža pokriće za slučaj prekida rada uslijed materijalne štete. U tom slučaju UNIQA nadoknađuje šest mjesečnih rata kredita. Treći paket namijenjen je osiguranju plaćanja kredita u slučaju smrti ili smrti uslijed nezgode ključne osobe tvrtke. U tom slučaju UNIQA isplaćuje šest mjesečnih otplatnih rata po kreditu ili preostali iznos kredita.

Savjet poduzetnicima je kontaktirati savjetnike za osiguranje koji će im pomoći identificirati najveće rizike što prijete poslovanju tvrtke te, ovisno o djelatnosti I prirodi poslovanja, dati savjet o potrebnoj kombinaciji osiguranja te znatnim uštedama na temelju ugovaranja paketa osiguranja.

27.04.2010. 12:40:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh