« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PLANOVI B ILI C

Vlada danas u znaku brodogradnje i mjera uštede

VIDEO - Premijerka Kosor najavila je osnivanje posebnih povjerenstava za praćenje privatizacije brodogradilišta i ponovno najavila smanjenje državne uprave

Jadranka Kosor vlada
Jadranka Kosor vlada (Infopunkt.tv)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

državna uprava

,

Davorin Mlakar

,

brodogradilišta privatizacija

,

google body browser

Jedan od zaključaka na sjednici današnje Vlade bio je izmjena Zakona o pravima zastupnika u Hrvatskom saboru kojim je ukinuto pravo sabornika na besplatan prijevoz u javnom prometu.

Hrvatska je Vlada također osnovala posebna povjerenstva za praćenje postupka prodaje većinskih paketa dionica u tri brodogradilišta - riječkom 3. maju, Brodograđevnoj industriji Split i Brodotrogiru.

"To je korak naprijed", rekla je premijerka Jadranka Kosor te istaknula kako su za brodogradilišta za koja nisu stigle ponude napravljeni planovi B ili C.

"Vjerujem da ćemo moći reći da je brodogradnja jedna od perjanica gospodarstva", naglasila je Kosor.

''Javna tajna je da su se plavim dizelom koristili ljudi koji nisu imali pravo na to. Svatko onaj koji zloupotrebljava prava nije svjestan da vara sebe'', kazala je također premijerka.

Posao informatičkog nadzora dodijeljen je Fini, a od 1.srpnja plavi dizel će se moći nabavljati samo preko kartice na kojoj će se očitavati podaci o korisniku i količini iskorištenoga goriva.

Zajedno s ministrom Davorinom Mlakarom, Kosor je najavila smanjivanje državne uprave kako bi se racionalno i fleksibilnije poslovalo.

Vlada je također donijela odluku o izmjeni i dopuni Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara prema kojemu će se od 1. listopada ukinuti spomenička renta za uporabu i promidžbu kulturnih dobara kao što je korištenje replike nekog kulturnog dobra, primjerice na odjevnim premetima, u spotovima, fotografijama itd.

''Donošenjem ovog Zakona trebali bi se smanjiti prihodi u proračunu od spomeničkih renti za 50 posto ili za 120 milijuna kuna", rekao je ministar kulture Božo Biškupić. (Infopunkt/metro-portal)

20.05.2010. 17:02:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh