« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
LOV NA KRIVCE

Vlada BiH traži istragu o nasilju tijekom prosvjeda ratnih udruga

Od tužiteljstva i policije Federacije traži se brzo i sveobuhvatno djelovanje te hvatanje i procesuiranje odgovornih za kaznena djela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dado Ruvić/CROPIX)
Više o

BiH

,

prosvjedi

,

zašto plačemo

Vlada Federacije BiH osudila je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru nasilje koje se dogodilo tijekom prošlotjednih prosvjeda ratnih udruga ispred sjedišta vlade u Sarajevu te je zatražila temeljitu istragu u vezi s neredima u kojima je ozlijeđeno više policajaca i prosvjednika.

Vlada Federacije BiH od tužiteljstva i policije zahtijeva da provedu brzu i sveobuhvatnu istragu te da procesuiraju odgovorne zbog remećenja javnog reda i mira te kaznenih djela počinjenih tijekom prosvjeda. Vlada podupire sve mjere koje je policija "poduzela s punim senzibilitetom prema sudionicima prosvjeda koristeći se pritom minimalnim ovlastima", navodi se u priopćenju nakon sjednice Vlade Federacije BiH održane u Mostaru.

U zaključcima stoji da će vlada Ministarstvu unutarnjih poslova i Policijskoj upravi osigurati sve kako bi se osigurao javni red i mir.

Vlada je prihvatila izvješće federalnog ministra unutarnjih poslova i direktora Policijske uprave o sigurnosti u Federaciji BiH nakon prosvjeda braniteljskih udruga. Na sjednici vlada je odbila zahtjeve nekoliko braniteljskih udruga da se ne ograniče prihodi ratnim stradalnicima i razvojačenim braniteljima, na čemu ustrajavaju Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka i Europska komisija.

U prošlotjednim izgredima tijekom prosvjeda udruga proisteklih iz bošnjačke Armije BiH ozlijeđeno je više od 100 osoba, među kojima više od 30 policajaca, uništen je dio zgrade federalne vlade u Sarajevu, a policija je privela nekoliko desetaka osoba. (hina/metro-portal)

26.04.2010. 21:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh