« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
POKAŽITE JE

Vježbe za savršenu guzu na plaži

Trenerica slavnih zvijezda Ramona Braganza savjetuje kako vježbati mišiće stražnjice da bi vaša guza bila čvrsta i lijepo oblikovana

guza vježbe ljeto plaža
guza vježbe ljeto plaža (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

stražnjica

,

plaža

,

ljeto

,

Ramona Braganza

,

guza

Fitness trenerica Ramona Braganza među svojim klijenticama ima niz slavnih hollywoodskih zvijezda. Među mnogim tijelima koja je ''istesala'' je i savršeno tijelo Halle Berry, a Ramona samo za Metro savjetuje što raditi kako bi vaša guza ovoga ljeta izgledala sjajno.

1. Kad šećete ili džogirate, u svoju uobičajenu rutu ubacite i poneku uzbrdicu. To će aktivirati duboke mišiće stražnjice, kao i tetive, što će pomoći da se vaša stražnjica lijepo podigne.

2. Tijekom dana pokušajte više hodati stepenicama umjesto da koristite dizalo. Pazite da se pritom ne naginjete prema naprijed, već se držite uspravno. Tako će vaša težina biti pravilno raspoređena, a to aktivira mišiće stražnjice na pravi način.

>> Dijeta u 10 koraka za odličnu liniju u kupaćem kostimu

3. Radite čučnjeve, a za aktiviranje mišića su najbolji oni duboki. Pokušajte pritom koristiti špil karata: stanite s nogama raširenima u širini bokova i držite špil. Uzmite gornju kartu i stavite je na pod između mogu, savijajući koljena tako da se što više približite podu. Ponovite postupak sa svim kartama u špilu.

4. Preskačite uže - takve vježbe izvrsno aktiviraju mišiće stražnjice.

5. Stišćite stražnjicu - to možete raditi bilo kada i bilo gdje, posebno ako puno sjedite. Stisnite mišiće stražnjice, držite tako nekoliko sekundi i otpustite. Ponavljajte dok ne počnete osjećati umor.

>> Noge u formi važne su koliko i trbušnjaci

Osim ovih vježbi, Ramona Braganza savjetuje kojim se još sportovima baviti kako biste poboljšali učinak. To su prije svega trčanje, posebno na duge staze, kao i tenis. Osim toga, izvrsni su i dizanje utega, plivanje i joga.

>> Kraće vježbanje za bolji učinak

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
14.08.2011. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh