« Žene
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE

Vježbanje je najkorisnije kad se započne rano

Ako vam sportski interesi vaše djece koji se mijenjaju svakih par mjeseci već opasno idu na živce, zapamtite jednu stvar - tko vježba od mladih dana, imat će manje kilograma u srednjim godinama

Fizička aktivnost od malih nogu pomaže ženama
Fizička aktivnost od malih nogu pomaže ženama (Arhiva)
Više o

djeca

,

vježbanje

,

učinak vježbanja

Osobe koje su tjelesno aktivne od mlade odrasle dobi imaju manje izglede za nakupljanje suvišnih kilograma kada postanu sredovječne, pokazalo je zanimljivo istraživanje koje preporučuje da se s vježbanjem počne što ranije.

Tjelesna aktivnost sama po sebi ne može potpuno spriječiti povećanje tjelesne mase do kojeg dolazi zbog dobi, no može biti od velike pomoći, posebice ženama.

Tjelesno najaktivnije žene su tijekom promatranih 20 godina dobile prosječno 6 kilograma manje od ispitanica koje nisu bile tjelesno aktivne.

Kod muškaraca je ova razlika iznosila manje od 3 kilograma, objavio je Journal of the American Medical Association.

Kako je uz to dokazano i da djevojčice koje u školu idu pješice ili biciklom imaju bolje rezultate na testovima verbalnih i matematičkih sposobnosti u odnosu na svoje kolegice koje u školu voze roditelji ili putuju javnim prijevozom, očito je došao trenutak da svojoj princezi objasnite neke životne istine.

09.01.2016. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh