« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana
SAVJETI

Vježba koja sigurno skida kile

Kada je u pitanju gubitak težine, nisu sve vježbe jednake, a pronalaženje pravih može značiti uspjeh, odnosno neuspjeh u postizanju ciljeva mršavljenja

Požurite! / Pixabay
Požurite! / Pixabay (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

brzo hodanje

,

skidanje kilograma

Postoji jedna vježba koja se ističe među ostalima po svojoj djelotvornosti za topljenje tjelesne masti. Nije tajna da je održavanje zdrave težine ključno za cjelokupno zdravlje i dobrobit. Istraživanja pokazuju da je upravljanje težinom povezano sa značajnim smanjenjem rizika od kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca, dijabetes i visoki krvni tlak.

Osim dobrobiti za fizičko zdravlje održavanje zdrave težine može poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Zdrava tjelesna težina utječe na mentalno zdravlje jačanjem samopouzdanja i usađivanjem pozitivnog načina razmišljanja.

Prema riječima osobnog trenera Tj Mentusa najefikasnija vježba za gubitak kilograma je brzo hodanje.

"Brzo hodanje se može obaviti gotovo svuda, nije potrebna oprema, a sve što vam treba je dobar par tenisica za hodanje", kaže Mentus.

Osim toga, hodanje ne stvara velik pritisak na tijelu što znači da se možete brzo oporaviti i svakodnevno ići u dugu šetnju. Ovo znači da ćete sagorjeti više kalorija u tjedan dana nego uz teže, intenzivnije vježbe koje možete raditi samo u kratkim periodima i od kojih morate uzeti dan odmora.

Premda ukupan broj kalorija koje sagorite tijekom hodanja može biti manji od onog kod treninga većeg intenziteta, brzo hodanje ​​pruža održiviji pristup upravljanju težinom bez dodatnog opterećenja na zglobove i mišiće. Osim toga, postoji mnogo istraživanja koja povezuju hodanje s gubitkom težine.

12.02.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh