« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Vjerujete li u pakao? Onda će vam život biti tužan ...

Osobe koje vjeruju da postoji pakao tužnije su od osoba koje vjeruju u raj, pa i od onih koji ne vjeruju niti u jednu od tih ideja

Vjera je čudna stvar ...
Vjera je čudna stvar ... (Arhiva)
Više o

vjera

,

život

,

raj

,

pakao

Vjerujete li u raj ili pakao? Mislite li da je na Zemlji ili u zagrobnom životu? Pitanja su možda lagano čudna, ali o tome prilično ovisi kvaliteta vašeg života, kažu znanstvenici u istraživanju koje je objavljeno u časopisu Plos One.

Analiza podataka iz 63 zemlje počela je podjelom u dvije grupe: u prvoj su bile osobe koje vjeruju u raj, dok su u drugoj bile osobe koje vjeruju da postoji pakao. Sreća u životu je bila definitivno na strani onih koji vjeruju u raj, dok je vjerovanje u pakao, vjerovali ili ne, smanjivalo broj zločina i općenito vodilo prema tužnom životu punom razmišljanja o vlastitoj nesreći.

Ispitanici su trebali napisati kratak esej o raju, paklu ili onome što su radili dan prije, i pokazalo se da su osobe koje su pisale o paklu bile tužnije i nezadovoljnije životom, dok između onih koji su pisali o raju ili što su radili dan prije nije bilo neke velike razlike.

Zanimljivo je i da su rezultati pokazali da oni koji vjeruju u dobrog Boga koji oprašta u prosjeku čine više kriminalnih radnji, dok je stopa kriminala u društvima koja vjeruju u osvetoljubivog Boga bitno niža.

U što vi vjerujete?

24.03.2014. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh