« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PITANJE

Vjerujete li svom instiktu?

Sigurno ste se nebrojeno mnogo puta našli u situacijama kad je taj unutarnji glas ukazivao na to što trebate ili ne trebate učiniti

Ako vam se čini da znate što trebate ... napravite tako!
Ako vam se čini da znate što trebate ... napravite tako! (Arhiva)
Više o

šesto čulo

,

predosjećaj

,

instikt

Kako donosite odluke? Svatko od nas ima onaj osjećaj koji govori da je osoba pored nas ona prava ili da nešto pak nije u redu. Zovemo ga intuicijom, šestim čulom, unutarnjim glasom, predosjećajem i još svakako no kakvo god ime bilo, to je 'ono nešto' u nama što gotovo nikada ne griješi.

Sjetite se koliko ste puta zanemarivali taj osjećaj u sebi i kasnije požalili što ga niste slijedili! I koliko ste puta znali da netko nije za vas pa ipak ušli u vezu zbog koje ste se kasnije pokajali?

Sigurno ste se nebrojeno mnogo puta našli u sličnim situacijama i kad je taj unutarnji glas ukazivao na to što trebate ili ne trebate učiniti, umjesto da mu vjerujete umislili ste da pretjerujete i da maštate i jednostavno ste sve otpisali.

Istina je takva da se u suvremenim oblicima društva preferira logika umjesto intuicije koju je pak teško ili nemoguće znanstveno objasniti i opravdati. Ali zar vam zaista trebaju dodatni dokazi pored svih onih iskustava u kojima ste se pokajali što niste vjerovali sebi samima?!

Možda je pravo pitanje za znanost zašto se toliko često puta ne usuđujemo vjerovati? Kad bismo zaista obratili pozornost na signale koje nam um i tijelo šalju u određenim situacijama, tko zna koliko bi nam to dobra kasnije donijelo! Ne treba ići daleko da bismo našli primjere.

Sigurno među vama ima onih koji su doživjeli stvari koje su izravan rezultat djelovanja 'šestog čula' - neki su zbog njega otkazali let zrakoplovom koji se kasnije srušio, drugi su dali otkaz da bi slijedili svoje snove (i na kraju ih ostvarili), treći su pak otišli do kladionice ili odigrali loto i obogatili se i tako dalje i tako dalje.

Obzirom da znanost do danas nije objasnila i kako se čini ni ne može objasniti taj fenomen, nećemo mu ni pristupiti na znanstveni način. Intuiciji se možemo približiti svakog dana uz vrlo malo truda. Najbrži način za to je meditacija uz pomoć koje ćete razviti poseban odnos sa samima sobom i lakše ćete naučiti čitati što vam se javlja 'iznutra'.

Svaki dan uzmite nekoliko trenutaka u tišini i fokusirajte se na ono što se zbiva u vašem umu i srcu. Ako osjetite nešto iznutra, nemojte odmah to odbaciti kao umišljanje ili proizvod mašte. Tko zna, možda si tako promijenite život. Činjenica je da nas intuicija katkada odvede i na krivi put, ali tada nekako manje žalimo jer smo vjerovali, zar ne?

18.09.2015. 11:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh