« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
LOOL

Savjeti za ljepotu slavnih koji su - potpuno beskorisni

Neki mitovi se uporno šire s jedne generacije na drugu, a ponekad dobivaju i slavne zagovornike.

Podočnjaka se nećete riješiti kremom protiv hemeroida, dok šminka provjereno radi :)
Podočnjaka se nećete riješiti kremom protiv hemeroida, dok šminka provjereno radi :) (Arhiva)
Više o

ljepota

,

slavni

,

mitovi

,

savjeti za ljepotu

Aspirinom protiv akni - na raznim forumima na internetu može se pronaći savjet da akne suzbija Aspirin plus C. Potrebno ga je otopiti u vodi te nanijeti na problematični dio kože ili napraviti cijeli piling. Aspirin je navodno učinkovit protiv akni zbog acetilsalicilne kiseline, no dermatolozi upozoravaju da to nije točno.

Izbjeljivanje zubi s jagodama - Catherine Zeta Jones navodno ima bijele zube jer ih jednom tjedno pere jagodama. Zube premazuje polovicama jagoda, a ponekad jagode i gnječi kako bi dobila prirodnu pastu za zube. Tajna je navodno u enzimu koji se nalazi u jagodama, a koji izbjeljuje zube i skida zubne naslage.

Mast protiv hemeroida smanjuje podočnjake - mast protiv hemeroida čini prava čuda na licu - smanjuje podočnjake, bore i natečenost oko očiju. Navodno ju koriste Jennifer Aniston i Sandra Bullock. Pojedine tvari u masti doista mogu potaknuti sužavanje krvnih žila, no mast je previše agresivna za nježno lice. Sadrži alergen, protuupalne i anestetičke tvari, a nerijetko i kortizol.

Pastom za zube protiv akni - navodno isušuje prištiće. Međutim, nigdje se ne navodi koja marka i s kojim sastojcima. Fluorid primjerice može napraviti više štete nego koristi i dodatno potaknuti upalni proces, a tvari iz paste za zube nepotrebno isušuju kožu.

Piling od kave protiv celulita - upute kojih se drži i Naomi Campbell su sljedeće: Mljevenu kavu pomiješajte s malo vode, rasporedite po problematičnim zonama, zamotajte prozirnom folijom i pričekajte 30 minuta. Metoda je zasigurno jeftinija od raznih kozmetičkih proizvoda na tržištu ali zasada (nažalost) ne postoji učinkovito sredstvo protiv celulita.

18.09.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh