« Život
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
COOL

Vjerovanja koja su se pokazala točnima

Neke stvari slušamo oduvijek i mislimo kako su samo prazne priče, no istraživanja su pokazala da su ta vjerovanja potpuno istinita

Znanost je potvrdila neke stvari ...
Znanost je potvrdila neke stvari ... (Arhiva)
Više o

ljubav

,

meditacija

,

tai chi

,

akupunktura

,

pomaganje

,

suosjećanje

,

vjerovanja

Vjerovanja koja često čujemo u razgovorima ne shvaćamo uvijek baš previše ozbiljno, no neka od njih definitivno su potvrđena istraživanjima. Cijeli niz ovako dokazanih vjerovanja skupila je i objavila u knjizi osnivačica Huffington Posta, Arianna Huffington.

Tako vas, primjerice, pomaganje drugim ljudima čini zdravijom osobom, tvrde psiholozi sa Sveučilišta Sjeverna Karolina, jer su ljudi koji pomažu drugima i imaju svrhu u životu sretniji od ostalih. Manje sebični oblici sreće tako su se pokazali sjajnim čuvarima fizičkog i psihičkog zdravlja. 

Isto je sveučilište u istraživanju napravljenom u suradnji s kolegama s Brigham Younga dokazalo da je tradicionalno budističko vjerovanje da je zajednica ključni faktor ispunjenog, veselog i zdravog života istina. 

Jednako tako, pronaći smisao nije baš jednostavno, no jedan od popularnih oblika budističke meditacije dokazano potiče empatiju, povećavajući sposobnost čitanja ljudskih emocija s lica, što opet potiče pozitivne emocije kod promatrača. 

Ostajemo i dalje na Dalekom istoku i dolazimo do akupunkture, koja bi trebala balansirati protok energije u tijelu. Vjerovali vi u to ili ne, akupunktura dokazano sjajno rješava probleme artritisa, migrena i ostalih kroničnih bolova. I tai chi se našao u knjizi kao odličan saveznik bolesnima od artritisa, srčanih bolesti ili osoba sa slabom gustoćom kostiju. 

Meditacija je općenito proglašena izuzetno korisnom u mnogim istraživanjima, a ekipa s medicinske škole na Harvardu dokazala je da meditacija utječe na razinu stresa i funkcioniranje imunološkog sustava. Meditacija može pomoći i u prihvaćanju stvari na koje ne možemo utjecati i tako smanjiti patnju, što je pokazano na starijim ispitanicima koji su živjeli u domovima za starije osobe jer nisu više mogli funkcionirati bez pomoći drugih ljudi.

Na kraju, možda i najvažnije vjerovanje koje se pokazalo točnim - ljubav je ono što nam treba za veseo i zdrav život. 

Stoga, slobodno se prepustite čarima meditacije i ne bojte se tišine u svojoj glavi - ona je dobra za vas.

23.03.2014. 16:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh