« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
tribute

Vječna inspiracija: Michael Jackson

Kralj popa otišao je uz prasak kakav doliči zvijezdi njegova kalibra, unatoč kontroverzama koje i dalje obavijaju njegovu smrt

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

Smrt Michaela Jacksona šokirala je svijet. Kralj popa ne samo da je bio vrhunski i inovativan izvođač već je svojim plemenitim gestama podržavao mnoge organizacije koje se bave humanitarnim radom. Michael je primio i  priznanje 2000. godine kada je upisan u Guinessovu knjigu rekorda osvojivši naslov "Zvjezda sa najviše donacija u humanitarne svrhe."

Utjecaj Jacksona u domeni glazbe i industrije zabave je neprocjenjiva. Povlačeći inicijalnu inspiraciju od njegova idola James Browna, Jackson je iznjedrio svoj vlastiti i jedinstven imidž koji je postao i uzor mnogima koji su ga uspješno ili manje uspješno kopirali.

Od njegova prepoznatljiva plesa i pokreta u ikoničnom spotu Thriller do inovativnih video spotova kojima je iznova oduševljavao publiku, Michael će ostati najveća zvijezda 20. stoljeća, a njegovo ime ostat će zauvijek upisano u svjetsku glazbenu enciklopediju.

Pročitajte više na Story.hr.

12.07.2009. 14:58:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh