« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Vivo V9 stvoren za selfije ima zaslon koji pokriva 90 % prednje strane

Vivo V9 pokreće Funtouch OS 4.0 inspiriran iOS-om i temeljen na Android 8.1 Oreo

Vivo V9 - ogroman ekran i dobre kamere
Vivo V9 - ogroman ekran i dobre kamere (Vivo)
Više o

specifikacije

,

Vivo V9

Posljednje vrijeme Vivo, kineski proizvođač pametnih telefona među top 5 na svijetu, vrlo je aktivan u predstavljanju svojih noviteta i inovacija za 2018. godinu. Nekoliko dana nakon što su objavili X21, lansirali su Vivo V9 pametan telefon - stvoren za selfije.

Vivo V9 dolazi s 6,3-inčnim LCD zaslonom rezolucije 2.280 x1.080 piksela omjera prikaza slike 19: 9. Pokriven je 2.5D zakrivljenim staklom. Prema proizvođaču, zaslon zauzima 90 posto prednje strane kućišta zahvaljujući tankim okvirima veličine 1,75 milimetara.

Na vrhu zaslona nalazi se mali izrez, unutar kojeg su 24 MP prednja kamera, LED za obavijesti i slušalica za razgovore. Izrez može dobro sakriti FunTouchOS, crnom bojom statusne trake na vrhu tako da odgovara usjeku i nema dio prikaza sata ili stanja napunjenosti baterije.  

Stražnja strana je malo podložna igri svjetla i teksturirana tako da pomaže u sprečavanju klizanja. Tu je smješten i brz skener za otiske prstiju.

Tipke za uključivanje rada i glasnoću nalaze se desno, dok je SIM ladica slijeva. Ima mjesta za dvije Nan-SIM kartice, kao i poseban utor za microSD karticu. Na dnu kućišta ima zvučnik, mikroUSB 2.0 priključak, mikrofon i 3,5 mm priključak za slušalice.

Vivo V9 - osnovne hardverske specifikacije

Smartfon za hardversku osnovu ima 64-bitni Snapdragon 626 SoC, Adreno 506 GPU, 4 GB RAM-a i 64 GB interne flash memorije proširive preko utora za microSD karticu do 256 GB. Na popisu modula za povezivanje su WiFi, 4G LTE , Volte , Bluetooth 4.2, GPS, A-GPS, GLONASS, dual SIM i OTG pristup. Uređaj je AI sposobnostima poput onih koje ima Huawei. Osim za poboljšanja opcija kamera koristi se za optimizaciju resursa performansi i memorije. Baterija je kapaciteta 3.260 mAh s opcijom brzog punjenja putem 2A punjača.

Vivo V9 - kamere

Glavna kamera je dual kombinacije senzora od 16 MP (f / 2.0) i 5MP (f/2.4) za snimanje dubinskih informacija. Rad kamera je podržan PDAF fokusom i LED bljeskalicom. Videozapise može snimiti do 4K, ali bez kontrole brzine okvira. Softver kamere na V9 dolazi s nekoliko načina, uključujući "Professional", "Panorama", Take Photo, AR naljepnice itd.

Prednja kamera f / 2.0 otvora koristi tehnike strojnog učenja kako bi odredila dob, spol, ton i tip kože za poboljšanje fotografija. Ima blur ili bokeh način rada, filtre te prilagodljive razine uljepšavanja. Vrlo je zanimljivo da kamera može snimiti 4K videozapise. U biti je bolja od glavne kamere. Također, prednja kamera se koristi za skeniranje lica kod otključavanja.  

Vivo V9, kao što smo već spomenuli, pokreće Funtouch OS 4.0 inspiriran iOS-om i temeljen na Android 8.1 Oreo. Za igranje predviđen je poseban način rada koji uklanja pozadinsku buku iz dolaznih poziva ili poruka. Bit će dostupan putem e-web trgovina u crnim i zlatnim bojama kućišta dimenzija 154,81 x 75,03 x 7,89 mm i mase 150 grama. Košta 350 USD. 

Piše: Sanja Ledinek
29.03.2018. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh