« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
DOĐITE

Viva Riva - festival elektroničke glazbe u Zadru

Techno eksploziju u srcu Zadra pokrenut će najveća imena ove omiljene vrste glazbe na svijetu – Marco Bailey, Technasia, Pig & Dan, Christian Smith i mnogu drugi

Techno eksplozija u Zadru
Techno eksplozija u Zadru (Outbox)
Više o

Viva Riva

,

Marco Bailey

,

Pig & Dan

,

Technasia

,

Christian Smith

Viva Riva  je prvi festival elektroničke plesne glazbe koji će se održati 7. i 8. kolovoza na istočnom dijelu zadarske rive. Više od 20 DJ-a iz svijeta, regije i Hrvatske nastupiti će na festivalu koji će biti popraćen spektakularnom produkcijom i efektima.

Techno eksploziju u srcu Zadra pokrenut će najveća imena ove omiljene vrste glazbe na svijetu - Marco Bailey, Technasia, Pig & Dan, Christian Smith i mnogu drugi. Od tvrdog techna do funky groove techa, ovi headlineri će zadarsku rivu 7. I 8. kolovoza pretvoriti u ogroman plesni podij.

Marco Bailey je prvi headliner ovog festivala, ikona techna koji svoju glazbu živi punih 25 godina. Belgijanac, koji je svoji status zapečatio izdanjima na najprestižnijim etiketama Drumcode, Intec, Sleaze kao i na svojoj MB Electronics, svijetu je podario mnoge klasike poput 'I Love Techno', 'Sniff' i mnoge druge. Headliner je mnogih velikih festivala poput Tomorrowlanda, Ultre i Awakeningsa, a nastupa diljem svijeta po klubovima. 

Pig & Dan, zvučni dvojac koji sa svojim specifičnim nastupom premijerno nastupa u Hrvatskoj, svoje zadnje atome energije ostavlja za DJ pultom. Poznati po svom euforično pumpajućem techno zvuku kojeg redovito objavljuju na renomiranim etiketama poput Cocoon records, Soma Records i drugima, nalaze se u samom vrhu globalne techno scene.

Technasia je uspješan projekt iza kojeg stoji parižanin Charles Siegling, i do prije nekoliko godina, Amil Khan iz Hong Konga. Ideja je bila da se techno približi jugoistoku Azije, a postigli su strelovit uspjeh ne samo u Aziji već i u ostatku svijeta prvenstveno zahvaljujući Laurent Garineru. Nakon 12 godina zajedničkih nastupa, Amil napušta duo, a Charles nastavlja i dalje s brandom Technasia koji je podignuo na višu razinu nastupima na najznačajnijim festivalima i najboljim underground klubovima po svijetu.

Četvrti headliner VivaRiva Festivala je jedinstveni Christian Smith, Dj koji je svoj funky groove zvuk implementirao u sve svoje nastupe što mu je donijelo svjetsku popularnost. Smith je i DJ, i producent i vlasnik renomirane etikete Tronic, a surađivao je s mnogim velikanima techna koji izdaju na njegovoj etiketi poput Johna Digweeda; Adama Beyera, Dubfire Steve Lawer i drugi. Ovo je Smithu premijerni nastup u Hrvatskoj.

Na dva plesna podija, 7. I 8. Kolovoza, posjetitelji će uživati u elektroničkoj glazbi od popodnevnih do ranih jutarnjih sati. Uz obalu na dnu mora će biti postavljen specijalni lightshow koji će u ritmu plesnih taktova dodatno obojiti festivalski prostor.

Ulaznice:

Cijene ulaznice smo formirali da budu povoljne kako za strane tako i za domaće posjetitelje.

Cijena svakog dana posebno biti će 99 kn dok će festivalska biti 149 kn.

Na dan festivala ulaznice će se mijenjati za narukvice.

Potražite nas na facebook stranici na kojoj ćemo svakodnevno objavljivati svježe vijesti i informacije o festivalu: facebook.com/vivarivafestival

18.06.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh