« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Vitamini koji pomlađuju

Svi mi želimo izbrisati pokoju boru s lica i napraviti ga mlađim nego što stvarno jest, a evo koji su vitamini ključni

Lijepo lice uz vitamine
Lijepo lice uz vitamine (Shutterstock)
Više o

vitamin C

,

vitamini

,

koža

,

vitamin A

,

retinol

,

vitamin K

,

vitamin B3

,

niacinamid

Lijepa i zdrava koža cilj je svake žene, jer mladolik izgled uvijek je na cijeni, no kako među cijelom šumom krema odabrati baš onu pravu koja će napraviti najviše.

Izbrisati godine s lica možemo pravom kombinacijom vitamina, a najbolji je vitamin A kojeg možemo pronaći u noćnim kremama, gdje stavljaju derivat tog vitamina nazvan retinoid koji dokazano uspješno smanjuje bore. Uz to izbjeljuje tamne mrlje na koži. U noćnim kremama je iz razloga što retinoid gubi svoje karakteristike na dnevnom svjetlu, pa je obavezno nanosite samo noću.

Vitamin B3 odličan je za hidrataciju i ublažavanje crvenila lica, a u kremama i losionima nalazi se pod imenom niacinamid. Vitamin B3 pojačava proizvodnju ceramida i masnih kiselina koje će stvoriti zaštitni sloj na koži i očuvati joj vlažnost.

Vitamin C odličan je za borbu protiv slobodnih radikala koji su glavni uzročnik opuštanja kože i stvaranja bora, a najbolje obnavlja kožu oštećenu od sunca. Preparati s vitaminom C moraju biti u neprozirnoj, hermetički zatvorenoj ambalaži kako bi bio najučinkovitiji. 

Vitamin K čuva kožu oko očiju i posvjetljuje podočnjake jačajući zidove kapilara oko očiju, sprječavajući njihovo pucanje, a najčešće se kombinira s retinolom. 

16.04.2014. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh