« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEMA MU RAVNA

Vitalij Kličko pobijedio Briggsa i obranio teškašku titulu prvaka po WBC-u

VIDEO: Bila je to za starijeg brata Kličko sedma obrana naslova prvaka u karijeri i njegova 43 pobjeda u profesionalnom boksu

Vitalij Kličko i Shannon Briggs
Vitalij Kličko i Shannon Briggs (Getty Images)
Više o

boks

,

Vitalij Kličko

,

Hajduk Varaždin

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko obranio je noćas pred 14.000 gledatelja u Hamburgu, naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Amerikanca Shannona Briggsa.

Bila je to za starijeg brata Kličko sedma obrana naslova prvaka u karijeri i njegova 43 pobjeda u profesionalnom boksu. Za pobjedu je 39-godišnji Vitalij morao boksati svih 12 rundi koje je sve uvjerljivo dobio po bodovima, ali nije uspio nokautirati snažnog Briggsa.

"Ne mogu vjerovati da je poslije toliko udaraca uspio ostati na nogama", izjavio je nakom meča Vitalij Kličko. Briggs je kazao kako da Kličko "udara snažnije od Lennoxa Lewisa i Georgea Foremana". Vitalij je tako postigao četvrtu pobjedu bratskog boksačkog dvojca Kličko u 2010. godini. Njegov mlađi brat Vladimir, koji je svjetski prvak po WBO, IBF i IBO verziji, će ovu godinu završiti dvobojem za naslov svjetskog prvaka u prosincu u Mannheimu protiv Britanca Derecka Chisoria. (hina/metro-portal)

17.10.2010. 14:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    18.10.2010. 13:43
    gledo sam meč nije bio nešto spektakularno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh