« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
25. GODINA MU JE TEK

Motociklizam: Stoner si za rođendan priuštio pobjedu na VN Australije

Drugo mjesto na VN Australije pripalo je novom svjetskom prvaku Španjolcu Jorgeu Lorenzu (Yamaha), treći je bio legendarni Valentino Rossi

Casey Stoner
Casey Stoner (Getty Images)
Više o

Casey Stoner

,

motociklizam

,

Valentino Rossi

,

Kultura promjene

Australski motociklist Casey Stoner (Ducati) pobijedio je u današnjoj utrci klase motoGP za VN Australije na Phillip Islandu. To mu je četvrta uzastopna pobjeda na VN Australije, a ujedno i najljepši poklon za 25. rođendan. Drugo mjesto pripalo je novom svjetskom prvaku Španjolcu Jorgeu Lorenzu (Yamaha), koji je naslov osigurao na prethodnoj utrci u Maleziji. Treći je bio najbolji motociklist svih vremena Talijan Valentino Rossi (Yamaha).

Poznat je i svjetski prvak u klasi moto2, a to je Španjolac Toni Elias, koji je danas bio sedmi, dok je pobjeda pripala Alexu De Angelisu iz San Marina. Drugi je bio Britanac Scott Redding, a treći Talijan Andrea Iannone. U naslabijem razredu, do 125 ccm, slavio je Španjolac Marc Marquez (Derbi), i to mu je deveta pobjeda u sezoni. Iza njega u cilj su ušli njegovi sunarodnjaci Pol Espargaro (Derbi) i Nicolas Terol (Aprilia). O tome tko će odnijeti naslov svjetskog prvaka u ovoj klasi odlučivat će upravo ova trojica motociklista. Marquez ima 272 boda, Terol 260, a Espargaro 255 bodova. Do kraja sezone ostale su još dvije utrke, a sljedeća je VN Portugala u Estorilu 31. listopada. (hina/metro-portal)

17.10.2010. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh