« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
BIJELI POKRIVAČ

Visine snijega u Crnoj Gori obaraju sve rekorde

U Crnoj Gori ne pamte ovolike količine snijega, na Žabljaku je izmjereno 202 cm, u Kolašinu 168 cm, na Cetinju 126 cm, u Šavniku 125 cm, u Nikšiću 100 cm, a u Podgorici 57 cm

Fotografija vijesti
Više o

nevrijeme

,

snijeg

,

Crna Gora

,

rekord

,

padaline

U Crnoj Gori je zbog obilnog snijega na snazi izvanredno stanje u cijeloj zemlji, a prema posljednjim podacima visine snijega dostižu rekordne vrijednosti zabilježene u posjednjih 50 godina, javlja Hina.

U nedjelju ujutro izmjerena visina snježnog pokrivača iznosila je na Žabljaku 202 cm, u Kolašinu 168 cm, na Cetinju 126 cm, u Šavniku 125 cm, u Nikšiću 100 cm, a u Podgorici 57 cm. Snijeg i dalje neprestalno pada, pa ove vrijednosti stalno rastu.

Seoska područja su potpuno odsječena od gradskih centara. Prometnice prema sjeveru su blokirane, a i prema južnim djelovima Crne Gore se vrlo otežano probija. Zračna luka u Podgorici je zatvorena, a malobrojni zrakoplovi jedino mogu slijetati u Tivat.

Vlak s približno 50 putnika koji je još od petka zameten u planinskom dijelu pruge Beograd-Bari, pokrenut je jutros oko šest sati i 30 minuta ali se na prugu odmah po polasku vlaka obrušila nova lavina i vlak je ponovo blokiran, priopćeno je iz crnogorske Željeznice.

Vijeće za obranu i sigurnost, kojim rukovodi predsjednik Filip Vujanović proglasilo je izvanredno stanje u Crnoj Gori zbog vremenskih nepogoda i pozvao stanovništvo, javne institucije i gospodarstvo da se uključe u uklanjanje snježnih nanosa, čišćenje i saniranje posljedica elementarne nepogode.

U Podgorici je uvedena zabrana javnog prijevoza osim za vozila zdravstvenih ustanova, specijalna vozila komunalnih ppduzeća, prijevozna sredstva Crvenog križa te vojske i policije.

12.02.2012. 13:33:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh