« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NAJVIŠA STOPA NASILJA

Više od 60,000 ubojstava u Brazilu nije rasvijetljeno

U Brazilu, jednoj od zemalja s najvišom stopom nasilja, najmanje 60.442 ubojstava počinjenih do 2007. još nije rasvijetljeno

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (Wikipedia)
Više o

Brazil

,

nasilje

,

ubojstva

Djelomično istraživanje koje je Nacionalno tužiteljsko vijeće (CNMP) provelo u 20 od 27 saveznih država u zemlji treba dijagnosticirati problem s kojim su se vlasti sučelile tijekom utvrđivanja odgovornosti za zločine i omogućiti bolju suradnju među regijama te goleme latinskoameričke zemlje.

Državno tužiteljstvo se nada da će te predmete riješiti do sredine 2011. Ovim podacima "želimo pokazati na kakve teškoće nailazimo u istragama i pronaći zajednička rješenja između svih sudionika sustava pravosuđa i javne sigurnosti", rekao je u priopćenju glasnogovornik CNMP-a, sudac Tais Ferraz.

Po podacima koje su prikupila državna tužiteljstva u pojedinim državama, po broju nerasvijetljenih ubojstava prednjači država Parana (9.281), na jugu zemlje, zatim dolaze Espirito Santo (8.893) i Rio de Janeiro (8.524).

Po anketi brazilskog Instituta za geografiju i statistiku (IBGE) objavljenoj u rujnu, stopa ubojstava u Brazilu porasla je u zadnjih petnaest godina za 32 posto. Muškarci su deset puta češće žrtve ubojstva od žena. Brazil je po stopi nasilja tek na šestom mjestu u Latinskoj Americi, iza Kolumbije i Venezuele. (hina/metro-portal)

18.11.2010. 20:04:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh