« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Počeo 15. Sarajevski filmski festival

15. SFF obara rekorde

Prikazat će se ukupno 232 filma iz 53 zemlje od čega čak 46 filmova iz regije

Fotografija vijesti

Tijekom godina sarajevski se festival razvio u vodeće događanje ove vrste u regiji, a tu tvrdnju dodatno potvrđuju i ovogodišnje brojke. Rumunjskim filmom 'Priče iz zlatnog doba' čiju režiju potpisuje čak pet redatelja, Cristian Mungiu, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu te Ioana Uricaru, u utorak je u Sarajevu svečano započeo 15. Sarajevo Film Festival.

Crvenim tepihom koji je vodio do ulaza u sarajevsko Narodno pozorište prodefilirali su brojne filmske zvijezde i profesionalci iz svijeta filmske kulture.

Tijekom godina sarajevski se festival razvio u vodeće događanje ove vrste u regiji, a tu tvrdnju dodatno potvrđuju i ovogodišnje brojke. Prikazat će se ukupno 232 filma iz 53 zemlje od čega čak 46 filmova iz regije. Na Festivalu će sudjelovati čak 2000 ljudi vezanih za film.

Hrvatsku će na Festivalu, koji traje do 20. kolovoza, predstavljati film 'Kenjac', redatelja Antonija Nuića koji je ove godine već nagrađen na Pula Film Festivalu. U natjecateljskom dijelu Festivala hrvatske će boje braniti film 'Crnci' redatelja Zvonimira Jurića i Gorana Devića.

Od brojnih slavnih osoba u Sarajevu se s nestrpljivošću iščekuje dolazak 'Hrvača', Mickeya Rourkea, te 'Agentice Scully, Gillian Anderson, koja će uz gošću biti i predavačica na 3. Sarajevo Talent Campusu.

17.08.2009. 11:25:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh