« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
15. SFF

Sjajna atmosfera na Sarajevo Film Festivalu

Uobičajena doza ležernosti i opuštenosti jedan je od razloga popularnosti sarajevskog festivala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Jozić)
Više o

Sarajevo Film Festival

,

11. SFF

Nema puno mjesta u svijetu gdje novinar može akreditaciju dobiti na dan svjetske premijere filma, uz smiješak i objašnjenje - Ma ispunio sam on-line akreditaciju, ne znam zašto nije prošlo... - Nema problema, daj da te slikamo. I večeras poslije projekcije vidimo se na žurki!

Sarajevo Film Festival je europski važan festival, s dozom balkanske ležernosti i duha. Europsko vijeće i njihov Euroimages od 1988. godine rade na promociji europskog filma i očuvanju različitosti ovog umjetničkog izričaja na Starom kontinentu. Europsko Vijeće sponzorira glavnu nagradu SSF-a, „Heart of Sarajevo."

Dom Armije, ukrašen crvenim srcima 15. festivala, mjesto je gdje u neformalnom okruženju možete zaskočiti neke od najvećih filmskih faca regije za kratki intervju, ili još češće kratku putnu. Zabava je lajtmotiv festivala i deset dana koliko festival traje, Sarajevo je metropola regije.

Kao po dogovoru, ljudi zaborave ekonomsku krizu, kantone i nacionalne podjele. Djevojka na recepciji priča kako u cijelom gradu nema slobodne hotelske sobe. A to se na ulicama vidi. Popodnevni sati, ispunjeni ćevapima, tufahijama i projekcijama odišu pozitivnom atmosferom.

Filmovi se komentiraju strastveno, na svim europskim jezicima, a ako kojim sretnim slučajem ugrabite dobro mjesto u kinu, najbolje je gledati film za filmom. Vremena za odmor ima - kada se vratite doma. U kolotečini radnog tjedna, tako dalekog od svijeta filmske čarolije, zabava u Sarajevo traje. Toplo preporučamo da ju ne propustite.

Piše: Ivan Jozić
17.08.2009. 13:52:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh