« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PROSVJED

Više ljudi čeka čvenk pod satom na Trgu nego što je prosvjednika

Početak prosvjeda u Zagrebu obilježio je vrlo slab odaziv prosvjednika, ali organizatori ostaju optimistični

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

prosvjed u Zagrebu

Nekoliko promrzlih policajaca u civilu, tri zaljubljena para koji obožavaju Zagreb u jesen te šačica novinara i prosvjednika koji se dosađuju u iščekivanju prosvjednih aktivnosti rezime je početka medijski grandiozno najavljivanog prosvjeda protiv banaka, koji je u 18 sati počeo na Trgu bana Jelačića.

Oko kipa bana Jelačića organizatori su postavili tehničku opremu za prosvjed, ali čini se kako još nemaju namjeru istu i upotrijebiti.

Prosvjednici su na Trgu zamijetili i nekolicinu policajaca, ali se ne očekuju nikakvi problemi, unatoč činjenici da organizatori nisu prijavili prosvjed.

Okupljeni građani za sada uglavnom raspravljaju o predstojećim parlamentarnim izborima te zahuktaloj političkoj situaciji u Saboru, a manje o vladavini banaka te negativnim aspektima kapitalizma.

Kao što se i očekivalo, jezgru prosvjednika čine studenti s Filozofskog fakulteta, koji su najavili svoj plenum, nakon kojega je planirana kratka svirka jednog od studenata. Čini se kako će prosvjednici pokušati imitirati atmosferu kakva vlada na originalnim Wall Street prosvjedima, gdje glazbenici svirkom održavaju dobru atmosferu.

Prosvjednici su na svom Facebook profilu napisali kako imaju jedan šator na Trgu. Još se ne zna znači li to da su ipak bili ozbiljni u svojim najavama da će pokušati okupirati glavni zagrebački trg.

22.10.2011. 18:10:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    poker
    24.10.2011. 22:27
    tako to rade hrvati, svi bi da netko za njega obavi nešto. da mogu poslati nekog da piša umjesto njih napravili bi to. POBRINI SE ZA SEBE
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh