« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ZA BOLJI SVIJET

Prestanimo tražiti promjene iz kauča i izađimo na ulicu

U situaciji gdje predstavnička demokracija više ne zadovoljava potrebe nezadovoljnog građanina, jedini način da iskoristimo svoje pravo na nezadovoljstvo jest izlazak na ulice

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed u Zagrebu

Nakon što je prošlog tjedna desetak tisuća ljudi na zagrebačkom glavom trgu tražilo promjene za bolji svijet, danas se na Trgu bana Jelačića održava novi prosvjed kojim će okupljeni pokušati ukazati na banke i ostale financijske ustanove, koje slizane s korumpiranim političarima već desetljećima potiho grade sustav koji služi isključivo njima, a ne građanima.

"Ukratko prodaje se Velesajam, propada Gredelj, propada Željezara Sisak, 400 otkaza očekuju opet na HRT-u, 300 tisuća nezaposlenih minimalno i tko zna što još ima, a mi ne znamo", pišu organizatori prosvjeda na svojoj Facebook stranici, a najavili su i mogućnost okupacije trga, poput onoga na Wall Streetu, koji je i inspirirao ostale prosvjednike diljem svijeta.

"Prosvjednici su izglasali okupaciju Trga pa se pozivaju svi zainteresirani da ponesu deke, šatore i vreće. Okupacija će trajati do ispunjenja zahtjeva ili do trenutka kada građani na plenumu odluče drugačije. Daljnji ciljevi i akcije plenuma ovise isključivo o vama. Pridružite se borbi za svoju bolju budućnost aktivnom participacijom i odlučivanjem!" stoji na Facebook stranici.

U situaciji gdje parlamentarna i predstavnička demokracija više ne zadovoljavaju potrebe modernog, nezadovoljnog građanina, jedini preostali način da iskoristimo svoje demokratsko pravo na nezadovoljstvo jest upravo izlazak na ulicu. Možda nećemo promijeniti svijet, ali naša je civilizacijska i građanska dužnost dati ljudima na vlasti do znanja da smo tu i da pažljivo promatramo svaki njihov budući potez.

Toplo se obucite, ponesite kišobran i ukoliko ste u blizini, dođite dati podršku građanskom vapaju za bolji svijet.

Prosvjed počinje u 18 sati.

22.10.2011. 17:19:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    poker
    24.10.2011. 22:34
    ahhahah, kako da ne, pa to su hrvati. netko drugi će otići za njega
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh