« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BLOKADA SE ŠIRI

Plenum Filozofskog izglasao blokadu uprave, dekanata i parkirališta

Plenum zahtijeva trenutnu odluku kojom se ukida naplaćiv studija te povrat novca studentima koji su već uplatili dio školarine

Fotografija vijesti
Više o

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

plenum FF

Studenti Filizofskog fakulteta u Zagrebu odlučili su od danas blokirati studentsku službu, upravu, dekanat, najveću dvorau i parkiralište fakulteta, izlglasavši sve to na plenumu, piše Hina.

Naime, kako stoji u večerašnjem priopćenju, iako je dekan FF-a Damir Boras nakon izvanredne sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u petak izjavio da studenti druge i treće godine preddiplomskog studija do izbora neće morati plaćati školarine, studentska referada nakon toga po nalogu uprave nije htjela izdavati potvrde studentima koji nisu uplatili najmanje pola školarine.

"Paradoksalno, iako je uprava obećala da će se svi moći upisati, bez obzira na to mogu li platiti školarine, tako "upisani" studenti ne mogu doći do potvrda (za zdravsteno osiguranje, stipendije, studentski servis...), za koje je uvjet biti upisan na fakultet", napominje plenum FFZG-a.

Plenum od uprave i dekana zahtijeva trenutnu službenu odluku kojom se ukida naplaćivanje školarina studentima druge i treće godine preddiplomskog studija te povrat novaca studentima koji su zbog pritisaka od strane uprave već uplatili pola ili cijeli iznos školarine.

"Ne odustajemo od zahtjeva za potpuno javno financiranim obrazovanjem, poručujemo upravi da nećemo dopustiti da manjak sredstava namiruje od studenata, te zahtijevamo da se novčana sredstva potrebna za održavanje nastave i hladni pogon fakulteta umjesto putem školarina, namakne iz državnog proračuna", dodaje se u priopćenju.

24.10.2011. 07:58:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    poker
    24.10.2011. 22:26
    odlično, ako mi ne studenti možemo kako pomoći samo recite. peticije bilo šta, potpisujemo ( oni koji nisu sebični pa samo misle na sebe )
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh